Pai, nu ai ce sa ridici, ca nu se mai umbla cu bani, totul se face acum prin transfer bancar, electronic, direct in contul tau bancar!
Exact asa cum ti-au spsu si ei, NU primesti banii pentru ca nu-i ridica nimeni din banca, nu mai exista casier si nu mai au voie sa umble cu bani, totul se face acum direct de la stat, in contul tau bancar.
Da, este foarte adevarat.
In final, se aliniaza si Romania cerintelor internationale, ca tare inapoiata a ramas la capitolul asta.
Ocicidentul nu prea mai foloseste bani, toate tranzactiile se fac prin debit card si credit card.
Fara cont bancar esti un nimeni, ca nu primesti nimic cash (bani) in mana.
Ce vreau sa-ti spun, nu te speria ca nu te costa nimic sa-ti faci un cont bancar, la orice banca ai dori tu!
Alege una apropiata de casa ta si daca esti major, poti merge cu Buletinul si ti-l deschide pe loc. Ceri un extras de cont ca sa poti sa-l depui la scoala, sa-ti puna bursa direct in cont si banca iti va da un card, cu care vei scoate numerar, sau vei platii direct cu el, daca vrei.
Daca esti minor, ai nevoie de buletin dar si de un parinte, cu buletinul lui.
Din câte ştiu eu îi poți primii în numerar în mână. Trebuie să ai buletinu la tine.
De unde esa primeasca banii in numerar? Daca nu mai ridica nimeni banii din banci sa faca plati? Totul se face prin transfer electronic acum, direct in contul tau bancar!
Pozitia de casier nu mai exista!
Pe vremea mea, adica anul trecut şi la începutul anului 2017 colegii mei din liceu luau banii de bursă direct în numerar de la liceu.
Asa a fost si la noi anul trecut, de aceea am si intrebat.
boghdi întreabă: