Stocurile sunt mormane de mărfuri, produse etc. care așteaptă să fie vândute. Nu investește nimeni în așa ceva.
Site-urile sunt platforme de investiții sau tranzacții, cu cfd sau nu. Din experiența mea, Capital.com, Trading 212 și eToro sunt cele mai bune din care m-am documentat și experimentat puțin, și chiar în această ordine.
Pe Trading 212 poți investi/tranzacționa chiar și sume românești, indiferent de sume (atat timp cat poti plati 0.1 sau 0.01 sau 0.001 din acele opțiuni) pentru aproape orice acțiuni(stocuri) si etf, pentru ca are 2 parti, Investiții, unde este ușor să înveți; cealaltă parte este pentru tranzacții, unde folosește cfd, adica o parte din banii lor pentru ca tu sa plătești mai puțin, si sa ai mai mult profit, dar in acelasi timp, mai multe pierseri -deci este cam periculos, si ti-ar trebui experiență dovedita.
La eToro cam aceeași idee.
La Capital.com este aceeași idee, doar că este numai in limba engleză, iar valuta este in dolari -nu cred ca are alte valute. Dar personal mi se pare mult mai usor de folosit, mai interactiv, si te lasă sa faci tranzacții și investiții cu cfd. Totuși, in toate cele 3 platforme, vei trece printr-o proba pentru a dovedi daca întâlnești măcar minimul de risc pe care ti-l permiți și dorința ta de a colabora cu ei pe termen lung, luna de luna daca este posibil. Deci, la Capital.com, este foarte usor de trecut acea proba, si poti folosi internetul pentru a trece, deci poți folosi banii altora pentru propriul profit, fara dobânzi sau altceva, doar daca esti dispus sa faci fata riscului de a pierde bani.
Persoanele de acolo mereu ofera știri despre anumite evenimente, au un canal de Youtube, indicatorii sunt foarte usor de folositi. Deci, beneficiile se suprapun dezavantajelor (sau mai bine spus, aproape ca nu sunt).
Mai este un lucru, daca platforma/firma de brokeraj pe investiții are un contract de insolvabilitate cu ASF (din Romania) sau o autoritate de supraveghere financiara dintr-o alta tara. Cand tranzactionezi la ei, si nu ti-ai transferat banii de pe contul de investiții pe contul tau personal bancar, iar acea firma intra in faliment, tu nu mai poti tranzactiona pe acea platforma, iar firma este obligata să-ți restituie suma de bani înapoi, si trebuie sa te intelegi cu ei pe tema asta. Adica, daca ai $80, 000 in acel cont de investiții, vei primi maxim $20, 000 din acea sumă; dar daca ai $1, 000, vei primi acei $1, 000 in contul tau bancar (poate fi si in euro sau in lei depinde). Pot garanta ca firmele de brokeraj nu vor intra in insolvență curând, majoritatea acestor firme au un mega succes in ultimii ani. Spre exemplu, firmele mentionate nu au acel contract cu ASF (România), insa au cu alte tari, deci esti asigurat, oricum.
Mai este una, XTB, care are acel contractul cu ASF (România), doar ca pretul fiecărei acțiuni este întreagă. Adica, pretul aurului este $1920 (si ceva) sau prețul unei acțiuni este de $100, chiar atât trebuie sa plătești, deci este foarte dezavantajos, deși pot oferi suport in limba romana prin video-urile postate pe platforma, si ofera stiri frecvente prin email.
1 se numesc actiuni, stocks e termenul folosit in engleza.
2 poti folosi platforme precum traiding 212, revolut, etoro si altele.
3. Recomand sa te documentezi inainte sa-ti perzi banii, cu toate ca o sa ii pierzi oricum la inceput.
Daca mergi cu traiding 212 care o si recomand cel mai mult exerseaza cu platforma demo unde iti ofera bani virtuali, NU FOLOSI PARTEA DE CFD. Cel putin nu in primii 2-3 ani de investit. Bafta!