| Dany3103 a întrebat:

Poate cineva sa deschida cont pe numele altcuiva si faca depozit in contul respectiv?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Doar parintii pentru copiii minori sau reprezentantii legali pentru cei pe care-i reprezinta. De asemenea o persoana poate fi imputernicita sa opereze prin contul deschis de alta persoana.

| Dany3103 explică (pentru Ioandelasal):

La mine e vorba de bunici care cica mi-ar fi facut un cont si mi-ar fi lasat bani in el, am intrebat aici ca sa nu ma duc la banca degeaba...

| Ioandelasal a răspuns (pentru Dany3103):

Du-te si vezi despre ce-i vorba, poate te-au imputernicit.

Ma pot imputernici fara stirea mea?

Da, te poate, daca-ti stie datele personale.

Ai idee cam care ar fi procedeul? ma duc cu buletinul... si daca gasesc ceva, ii pot retrage?

Da, tot ce ai nevoie este cartea de identitate si sa stii daca depozitul este pe numele tau sau pe numele bunicului/bunicii si in acest caz ar fi bine sa le stii CNP - codul numeric personal.

Bunicii is decedati, am fost cu actul de succesiune si pe numele lor nu e nimic si de asta vreau sa incerc pe numele meu.

Incearca si asa. N-ai gasit contractul de cont sau de depozit printre actele bunicilor?

Nu, nu am gasit niciun contract nimic, se poate sa se fi inchis contul sau ceva de genu? A trecut mai bine de un an.

Daca este vorba de un cont curent il inchid doar daca nu mai are sold (nu mai sunt bani in el), dupa mai mult de 6 luni de la care s-a facut ultima operatiune.
Daca este cont de depozit nu-l inchid din proprie initiativa ci doar la lichidarea lui de catre titular.

Am inteles, am sa vad ce am sa rezolv, iti multumesc pentru ajutor! happy

12 răspunsuri:
| TheStory a răspuns:

Doar parintii pentru copii.