anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Popii is dracu.
Lumea moare de foame si ei vor sa continue construirea bisericilor din banii statului.
http://www.hotnews.ro/......serici.htm
De ce nu construiesc din banii B.O.R?
Caci au destui.
http://www.money.ro/......uro-1.html

17 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Si, cam la ce te asteptai? Sa scape ei asa o ocazie de a face prozeliti printre idiotii care atat asteapta?
Toti cretinii aia care, acum, spun cui vrea sa-i asculte ca "asa a vrut D-zeu", isi dau jumatate din ce le mai ramane din pensia ciuntita pentru construirea palatului lui Daniel.
Vorbim despre acelasi BOR care profita de faptul ca niste copii de 7-8-9-10 ani nu POT sa-si aleaga credinta, deci le-o impune, amenintandu-i cu pedepse infioratoare, obligandu-i sa studieze "religia" in scoli.
Mi-e scarba!

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Nu sunt ei de vina, daca li se ofera de ce sa nu ea?

| elena a răspuns:

Ma ierte Dumnezeu, dar cat va trai omul, va trai si aceasta meserie, pentru ca in fond trimisul Domnului pe Pamant, care are menirea de a mana, pardon, de a avea grija de "gloata" de oi/oile Domnului, nu este decat un om de rand, care exercita o meserie si asta NUMAI PE BANI, care habar nu am unde se duc.
Cand am sa vad pe usa bisericii afisat tabelul cu taxele care se percep pentru botez, nunta, mort si alte oranduieli bisericesti si cand se vor elibera chitante pentru toate acestea, atunci intr-adevar s-a instalat credinta, onoarea, cinstea intre noi si mai ales intre fetele preotesti.
Of, si sunt multe de spus... dar nu mai vreau sa fac pacate mai multe dacat am, mai ales ca astazi este o sarbatoare mare.

lolita
| lolita a răspuns:

Pai unde vrei sa se roge lumea ca sa nu moara de foame?

| Flav a răspuns:

Am doar un cuvant de spus: aleluia!

| thealchemist a răspuns:

De biserici nu stiu daca e momentul, dar de credinta e.

| shadovv a răspuns:

Pentru ca banii aia oricum nu ajungeau la saraci... ajungeau la cei de sus, sa si mai cumpere ei vile, masini si cizme. Mai bine se duc banii in Biserica decat in buzunarele altora.

NicolaeComan
| NicolaeComan a răspuns:

Propun să darâmăm toate spitalele, şcolile şi grădinitele şi să facem pe locul lor biserici.
Propun de asemenea să nu mai mergem nici unul la muncă şi să începem cu toţii să ne rugăm şi la un moment dat din cer va ploua cu pâine şi miere.

Excroci mai mari ca popii nu cred că sunt. În loc să facă o cantină a săracilor, nişte ajutoare pentru bătrânii care rămân fara pensii, să sprijine tinerele mame, ei îşi ridică temple.

Ce înţeleg credincioşii prin religie: un mijloc de a se apropia de divinitate, de a obţine linişte sufletească. Ce înteleg preafericiţii prin religie: un mijloc de manipulare a maselor disperate, un mijloc ruşinos de înavuţire fără limite... un simplu servici (ca să parafrazez un preot). Chiar as vrea sa stiu daca li se vor reduce si lor salariile. Nu c-ar sta ei in salariu dar ca gest de solidaritate macar. De 20 de ani incoace bor isi ignora cu inconstienta menirea ei fundamentala si anume ridicarea nivelului de constiinta si de spiritualitate a acestui popor. Ce avem in schimb preoti afaceristi si dezvoltatori imobiliari, preoti care danseaza la petrecri pe manele... orice ce iti trece prin cap mai putin ceea ce ii trebuie acestui popor. Cate orfelinate a subventionat aceasta institutie, cate spitale a construit penbtru tratarea saracilor, cate scoli au construit pentru copii taranilor pe care ii jegmanesc. Din ce bani? Din bani pe care ii cheltuiesc pe televiziuni si posturi de radio, din banii pe care ii strang pentru "shandramaua neamului" din banii primiti ca donatii din care si-au cumparat masini si si-au construit vile. Sper ca se vor trezi din ce in ce mai multi.

În încheiere, vă invit să citiţi o scurtă contraistorie a Bisericii Ortodoxe Române:
http://www.realitatea.net/......96851.html

| Vizitiul a răspuns:

Ei isi urmeaza interesele la fel ca politia!
Mi-e greata!

| claudiea79 a răspuns:

De ce nu construiesc din banii de spagi care il iau de la nuntii de la botezurii, un popa nu a facut botezul uni copil pina nu a strins familia lui 15 milioane vechi. au facut cheta la botez. sa inteles prima data la 2 milioane vechi si cind au venit in ziua respectiva sau sucit la 15. iau spaga si nu platesc impozit la stat. si sint plini de aur de sus pina jos. sa vinda aurul si sa ii ajute pe cei saraci. nu stiu la ce ne trebuie atitea bisericii? poporul asta a luat-o razna. popi fac biserici sa se imbogateasca ei. sa aiba vile si masinii. daca ar ajuta dumnezeu omenirea nu ar exista bolii precum sida; ebola; cancer. nu ar exista cutremure. si foamete. la revolutie popi au inchis usile bisericilor. popi sint doar pentru ei si atit. daca te logodesti sau te mariti trebuie sa scoti baniii. fara nici nu se uita popa la tine. asculta albumul lui florin chilian 10 porunci sa vezi ce parere are despre popi si in deosebi despre patriarh. inainte oamenii erau omoriti de ichizitie ziceau ca sint vrajitorii tot ca sa faca ei averi. acum fac bisericii sa vina multa lume sa le dea banii de parastas; de nunta; vin si altele

| GdX a răspuns:

Domnu, biserica nu ia banii de la stat, biserica e cea mai bogata institutie din Romania, are fabrici, uzine, editurii. Biserica plateste la stat. Nu e chiar asa cum crezi. Ce a primit bisrica de la stat au fost pamanturile luate inainte de '89.

| Hombre a răspuns:

Domnu a dat, domnu a luat, domnu fie laudat, amin. Cea mai puturoasa, paguboasa si vanzatoare de iluzii, patriarhia cu toate componentele ei. Un leu nu dau acestor puturosi.

| MoNsTeR a răspuns:

Pai da... dar ar trebui sa se gandeasca ca inainte de hrana spirituala trebuie sa ai si ceva hrana trupeasca sa te poti deplasa la hrana spirituala sau mai bine zis la locul de unde sa o iei.in loc de continuarea constructiilor la biserici mai bine s-ar renova ceva spitale mai importante.sau sa fie folositi pentru redresarea economiei intr-o oarecare masura

| rudragos a răspuns:

Evolutia spirituala, comunicarea cu Dumnezeu nu se gaseste la biserica. Cu ocazia asta acuz fabrica de preasuperfericiti si preasupersfinti ca ascund adevarul oamenilor si ii tin in ignoranta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Banii BOR sint tot ai ratacitilor... aaaa, ai oitelor laughing Stii cum se spune? Daca tragi un popa de barba inainte sa joci la loto, iti sporesti sansele sa cistigi rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si tu esti un ingeras. aaaa da uite ca mai sunt cativa.chiar imi faceam griji.vaiiii si ce frumosi, dragalasi santeti.si aveti cate un norisor pufossss.ma primiti si pe mine printre voi? mai am niste tepe pe aici pe undeva.ne mai jucam si noi.pana termina popii treaba,. ca sa facem?

| adrianadra98 a răspuns:

Solidaritate? Trebuie anulate toate lucrarile sustinute de la bugetul statului pe o perioada de trei ani.Se continua doar lucrarile finantate din fondurile europene si unde statul contribuie cu maxim 20%. Alte planuri sunt aberante si sfidatoare fata de poporul roman.