| mihaitzap90 a întrebat:

Sal as vrea sa tin servere de cs multe cam 10 sau chiar mai mult dar mai intai vreau sa stiu ce calculator imi trebuie pentru asa ceva pe ce sa tine serverele pe linux sau window server 2003 si cam cat imi ia sa invat doar sa tin servere pe linux sau window server 2003 si cat despre buget nu conteaza vreau doar niste raspunsuri si imi fac eu un calcul ce si cum sta treaba

2 răspunsuri:
| zerozero a răspuns:

Depinde cati playeri vor fi pe servere, dar daca vor fi minim 10 pe fiecare server rezulta 100 de playeri, iti trebuie un processor de vreo 6-7 Ghz + 8gb ram si o conexiune internet foarte puternica. Iti trebuie un server puternic desi nu stiu care vor fi sansele sa tii chiar 10 servere, hai ca poate 3-4 ar merge, dar acum exagerezi putin. Totusi daca vrei sa te apuci de treaba iti recomand Linux (de preferat CentOS). Uite aici un tutorial cum sa faci un server pe linux: http://www.sharemobile.ro/file.php?id=280470

| Angel31 a răspuns:

La ceea ce vrei tu sa faci iti trebuie o investitie sanatoasa.
Un server Dell de preferat cu SCSI in RAID 0 minim 3 connexiuni la internet si IP-uri publice cat cuprinde (in caz de flood sa fii pregatit sa routezi traficul pe alte IP-uri, ceva materiale linux si incet incet o scoti la capat.