| kijkinkijkin a întrebat:

Salut TPU! Am aflat astazi ca testamentul prin care lasa scris bunica ca eu sa fiu singurul mostenitor daca mama inca este in viata n-are nici o valoare. Prin urmare mi-a cerut cateva sarcini:
Mi-a cerut certificat de nastere, certificat de casatorie si dupa buletinul mamei, ideea este ca nu cred ca mi le va da, asa ca as dori sa o mint intr-un fel dar nu stiu pentru ce altceva in afara de ceea ce am mentionat mai sus, nu stiu la ce mi-ar mai trebui.

15 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Testamentul poate fi atacat, atat de mama ta, cat si de catre oricare din fratii tai.
Singura cale prin care iti poate transfera DOAR tie mostenirea este un contract de vanzare-cumparare, care poate cuprinde si clauza de "Uzufruct viager" in favoarea bunicii.

| kijkinkijkin explică (pentru Bula):

Pai da si pentru asta mi-a cerut: certificat de nastere, certificat de casatorie, si buletin toate al mame-i.

| anonim_4396 a răspuns (pentru kijkinkijkin):

Vezi că s-ar putea ca bunica ta să nu fi făcut succesiune după moartea bunicului.

| kijkinkijkin explică (pentru anonim_4396):

Omg. Parca am vazut ceva de genu, si erau trecute 4 persoane, insa ea nu aparea, dar sunt inca doi veri de-ai mei, in cazul acesta va fi nevoie de vreun act de-al lor?

Caută bine în toate actele un act unde apare numele bunicii.

Pe actele de pe teren este trecuta bunicul meau si ea...
Eu nu cred ca ea ar fi avea drept doar la 25 din suprafata este imposibil, este proprietara de drept la fel ca bunicul meu

Dacă e trecută și ea în acte are 50% + 25% din jumatea bunicului.

Suucesiunea aceasta cum dau de ea trebuie sa fie acte sau se gasesc ubdeva intr-o baza de date?

O să găsești succesiunea când va începe războiul în curtea ta între mama ta, frații ei și bunica ta.

Bunica are 2 copii dintre care unul a murit. Batalia se va da intre mine si maica-mea. Ideea e ca e complicata treaba. Fratele mame-i avea doi copii si au si eu parre.
Fara maica-mea si cei doi copii ai frarelui mame-i trebuie sa fie prezenti, altfel nu imi va putea face vanzare-cumparare. Asa ca am impresia ca singura solutie este sa-mi faca testament.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Prin urmare mi-a cerut cateva sarcini. Cine ți-a cerut, și de ce?

| mihai69 a răspuns:

Testamentul ARE valoare. Doar că mama ta, în calitatea sa legală de moștenitor rezervatar îl poate ataca și obține dreptul ei legal - 50% din masa succesorală.
Actele le poți cere maică-ti și fără s-o minți. Ai încercat?

| kijkinkijkin explică (pentru mihai69):

Nu mi le va da cu siguranta.
Este ca si cum si-ar ceda partea ei, ceea ce sunt sanse cam 2% pentru ca suntem 8 frati si nu am fost cel preferat nici pe departe.
Insa cred cu tarie ca merit pentru ca tind sa cred ca asta ar fi rasplata pentru suferintele mele legate de familie sad

| kijkinkijkin explică (pentru mihai69):

Esti sigur ca va fi 50%?

Răspuns utilizator avertizat