Buna, pai asta e o meserie buna.
Cresterea Albinelor este o afacere profitabila in cele mai multe cazuri, necesita investitie mica, are piata de desfacere interna in continua dezvoltare, si piata de export cu potential urias…
Nu ai bani de investit, iar timpul liber este limitat? Afacerea necesita 2 ore/zi alocate ingrijirii albinelor (plus alergatura la inceput pentru formarea pietei de desfacere), spatii de crestere foarte mici (curte, gradina, livada), cheltuielile scazute cu echiparea stupinei si procurarea albinelor!
Afli cum comercializezi mierea, polenul, laptisorul de matca, ceara, avize necesare, cum negociezi preturile la engross, cum atragi consumatorii individuali, sau firme de alimentatie publica, farmacii, magazine naturiste, magazine alimentare, restaurante, pensiuni, hoteluri si piete agro-alimentare si chiar firmele care exporta produse apicole.
INCASARILE afacerii apar destul de repede! In primele 30 de zile, amenajam stupina si cumparam albinele. Dupa care incepem extragerea mierii, propilisului, laptisorului de matca, si ambalarea. Afli cum sa faci toate acestea din articolul de mai jos.
Inceperea sau dezvoltarea unei afaceri cu albine se poate face doar din fonduri europene nerambursabile fara cofinantare (una din putinele afaceri la care primesti fonduri europene 100%, fara sa vi cu bani de acasa)!
Produsele apicole sunt usor de transportat si depozitat si spre deosebire de celelalte afaceri din agricultura, pomicultura etc produci si poti vinde marfa pe tot parcursul anului, aceasta nu este perisabila.
Pretul mierii a crescut in ultimii ani, si pietele de export din vest au potential urias… cu toate acestea nu exista producatori mari! Mai mult, potentialul melifer al Romaniei este de aproximativ 2.700.000 de familii de albine, in prezent exista aprox. 800.000, iar Romania detine un climat si conditii optime pentru productii intensive de miere.
Cresterea albinelor este printre putinele afaceri profitabile din Romania care a trecut testul timpului. In anul 1989 productia de miere a Romaniei reprezenta 1, 4% din totalul mondial si 8, 5% din productia Europei, ceea ce insemna 62, 6kg/1.000 de locuitori, fata de media europeana de 30, 7 kg si 20, 6 kg media de pe glob, multumita climei si padurilor de salcami si tei, si numeroaselor suprafete cultivate cu pomi fructiferi si floarea soarelui.
Succes!
anonim_4396 întreabă: