Faci confuzie, intre salariu si ore suplimentare.
Legea 1/2011, art 262:in invatamantul preuniversitar, 8 ore/zi si 40 ore/saptamanal.
Orele suplimentare se vor salariza cu un spor de 100% din salariu de baza.
Acestea sume se aduna, pe un singur stat de plata si nu sunt SALARII diferite(adica 2 salarii).
Nu este adevarat. Ca sa ia un slariu el trebuie sa aiba un minim dew ore saptamanal ( o catedra- asa se numeste).
Daca nu are o catedra la o scoala mai ia si alte ore la alta scoala. Nimeni nu poate primi doua salarii la stat. Numai daca lucrezi la particular poti sa ai doua salarii.
NU! Un cadru didactric,profesor,pentru a lua un anumit salariu,conform cu studiile,gradele,trebuie sa "presteze", sa predea, un anumit numar de ore. Daca nu poate sa le faca la o singura scoala, mai preda si la altele, pentru a-si face norma.
Dar daca de exemplu la o scoala zice ca iti trebuie 8 ore ca sa iei un salariu, si tu vrei sa mai lucrezi si la alta scoala alte 4 ore, nu primesti de la cealalta scoala jumatate de salariu?
Faci confuzie, intre salariu si ore suplimentare.
Legea 1/2011, art 262:in invatamantul preuniversitar, 8 ore/zi si 40 ore/saptamanal.
Orele suplimentare se vor salariza cu un spor de 100% din salariu de baza.
Acestea sume se aduna, pe un singur stat de plata si nu sunt SALARII diferite(adica 2 salarii).
Bună.
Da, normal că primeşte două salarii, care se calculează în funcţie de numărul de ore pe care le ţine pe lună la fiecare şcoală.
Pa-pa.
Am si eu un prieten ce a fost profesor de matematica si a predat in liceul Decebal din Bucuresti, din cate am inteles eu de la el un profesor nu poate sa primeasca 2 salarii chiar daca el ar preda la 2 scolii, insa el va primi in plus maxim 50% din salariul unui profesor, dar pentru asta trebuie sa primeasca o aprobare de la inspectoratul scolar in raza caruia el activeaza!
Nu poate primi 2 salarii chiar daca preda la 2 scoli, se calculeza eventual numarul de ore predate si astfel se stabilieste.
NU este adevarat.Vezi raspunsul.
Da si normal, un salariu de la o scoala, un salariu de la alta scoala,, dar depinde de cate ore are pe saptamana.