Cum poti plati o rata online fara card? Toate platile online se fac cu card, nu vine cineva la tine lunar sa iti ia banii. Exista cateva variante: sa il platesti cu cash ramburs (adica il comanzi inline si cand ajunge la tine acasa platesti toata suma, eventual din bani imprumutati de tine de la banca, pe care apoi ii restitui bancii in rate), sa mergi in magazin, sa faci o cerere de credit direct in magazin si sa platesti apoi rata lunara sau saptamanala catre institutia care iti acorda creditul (ea isi va lua niste masuri de siguranta, in general va suna la angajatorul tau sa se asigure ca ai venitul pe care l-ai decl; arat si ca ai contract de munca pe perioada nedeterminata sau care acopera perioada creditului) sau sa platesti on line, cu cardul, alegand optiunea in rate (banca va plati magazinului intreg produsul si apoi iti va lua banii din card pe perioada creditului, asigurandu-se ca nu inchizi contul atasat cardului pana iti stingi datoria)
Stiu si eu metodele, doar ca nu prea inteleg chestia asta cu cardul online...
Iei un card de cumparaturi. Daca vrei de la Altex astea: https://altex.ro/......de-credit/
Iti recomand Raiffeisen, BRD Finance (nu BRD simplu), Garanti Bank SA, Unicredit, Euroline, Bancpost, pentru ca au mai multe rate. Apoi cand faci comanda scrii ca vrei sa iei in rate cu cardul. Apare acolo cand apesi pe comanda. Citesti cu atentie pe pagina in jos. Vei plati in rate cate rate vrei pana la maximum acceptat in rate fara nici un leu dobanda. Mai mult, la unele banci primesti puncte de cumparaturi care se transforma in lei. Poti studia diferentele la fiecare banca in parte. Mai sunt Euroline sau Optimo dar nu le cunosc si de aceea nu stiu cat sunt de bune. Eu doar asa cumpar si daca cumpar fara rate platesc cu cardul de cumparaturi si a doua zi bag banii toti pe card desi am timp sa-ibag (fara dobanda) pana in 25 ale lunii.
Mergi la o banca si iti faci un card de credit (verifici ca pe siteul pe care vrei sa cumperi, cardul respectiv sa fie acceptat la plata in rate, eu am la Raiffeisen si este acceptat cam de toate siteurile). Banca iti va cere sa completezi un formular si, eventual, sa aduci o adeverinta de venit (nu e obligatoriu, poate sa iti ceara doar niste informatii si sa le verifice apoi). Cu acest card, bifezi pe siteul altex plata cu cardul, in rate si dai cateva date necesare (numarul cardului, titular, data de expirare, codul de securitate de pe spate si un cod pe care il vei primi prin sms, la numarul de telefon atasat cardului). Plata se va face si tu esti obligat ca in fiecare luna, la data emiterii extrasului de cont (la Raiffeisen este 15) sa ai in cont banii necesari ratei respective (pe care ii poti depune la banca sau ii poti vira online din alt cont)
Vrei rata online o faci cu un card de cumparaturi. Nu vrei cu card uri, te duci in magazin si vezi optiunile. Combinatia pe care o vrei tu nu cred sa existe