Avantajul principal al contractului individual de munca pe perioada nedeterminata este ca ai o mai mare siguranta a locului de munca si pe o perioada nedeterminata, nu te poate concedia decat in anumite conditii, strict prevazute de Codul muncii. De asemenea esti sigur ca beneficiezi de concediul de odihna stabilit prin contract si nu mai esti la mana sefului, cum era in cazul perioadei determinate, daca vrea te angajeaza, daca nu vrea nu te angajeaza.
Altfel se platesc aceleasi contributii la fondurile speciale si impozit, atat de catre tine cat si de catre firma.
Cu contractul pe perioada nedeterminata devi beneficiar al prevederilor codului muncii aflat in vigoare, poti beneficia de aprobari pentru un imprumut bancar, avizare pentru rate, concediul medical, fara plata...In perioada contractului pe perioada determinata depinzi in totalitate de aprecierea patronului si, practic nu ti se acorda decat dreptul de a executa dispozitiile primite.E un fel de prelungire a perioadei de proba.
Pai in primul rand felicitari, asta inseamna ca ai fost serios si ai lucrat bine si au fost multumiti de tine, de aceea ti-au facut contract pe perioada nederminata. In ziua de azi, cand e atat de multa lume fara loc de munca, se poate spune ca e o mare realizare. Sa fii atent insa la conditiile din contract, la plata orelor suplimentare, in special, la plata si la nr. zilelor de concediu de odihna, aici sunt probleme in general, ca ajunge lumea sa lucreze cate 14-16 ore pe zi fara sa le fie platite orele suplimentare. Succes!
Nu am stat niciodata peste program... lucrez fix 8 ore pe zi de la 8-17 cu pauza de masa de la 12-13... din ce stiu si ce am vazut pana acum la firma sunt extrem de corecti. (cu bani, ore de munca suplimentare, zile libere, etc).