Vezi tu, răspunsul nu te ajută cu nimic, am senzația că nu înțelegi cum funcționează monedele. Nu contează cât de mari/mici sunt. E ca și cum ai întreba care este cea mai mare/mică unitate de măsură la o mărime anume, spre exemplu distanța. Oricând poate veni un ciumpalac să "inventeze" o unitate de măsură mai mare sau mai mică decât cele extreme de până atunci.
Ca să te fac să înțelegi imaginează-ți 2 țări identice ca-n oglindă, cu aceeași putere economică, dar cu o singură diferență, una din ele folosește o monedă cu valoarea unitară de 10 ori mai mare decât cealălaltă. Asta nu înseamnă că acea țară e de 10 ori mai bogată, ci folosește o altă unitate de măsură, însemnând că veniturile și cheltuielile sunt exprimate în cifre cu virgula mutată o zecimală.
Faptul că valoarea absolută a monezilor fluctuează este dat de faptul că economiile țărilor fluctuează. Dar totuși asta nu înseamnă că o țară cu o monedă cu valoarea sa unitară mai mare decât leul este neapărat mai bogată(teoretic).
Ia exemplu practic leul vechi cu leul nou, păi un leu nou e 10, 000 de lei vechi. Om fi devenit noi mai săraci, dar nu de 10 mi de ori(ai de scăfârlia noastră )
Depinde ce intelegi prin cea mai slaba/puternica, ca valoare Won corean e cea mai slaba dintre cele convertibile (mai exista celebra moneda p... din botswana nu dau nume ca pare injuratura- care e cea mai slaba din toate) si ce mai puternica aparent lira sterlina dintre monedele reale dar in valoare absoluta este bitcoin care face acum peste 1800 USD bucata ~ 7518 lei.
Inscrie-te acum pe siteul Bursa Romana de Marfuri Consultanta in Afaceri www.brmconsulting.ro si vei primi gratuit un abonament pe 12 luni la buletinul bursier in valoare de 500 lei+TVA.
Mayar întreabă:
SovietMarshalPeter întreabă:
Mosto_Patrick_1998 întreabă: