Salut. Eu o sa fiu sincer cu tine, fară glume si foarte serios deci sper sa iei sfatul meu ca pe un sfat de viață şi să îl tratezi ca atare.
În primul şi primul rând nimeni nu o să te angajeze la vârsta de 13 ani, nimeni. Asta pentru ca esti minor.
Abia la 16 ani poți lucra, dar si atunci cu anumite restricții şi încadrări. Nu o sa îți scriu legea acum pentru ca nu asta e raspunsul la întrebarea ta.
În al doilea rând sfatul meu în momentul de față e sa te ții de şcoală şi sa dai examenele de final de clasa 8a şi să intri la un liceu bun. Învață bine şi la liceu şi când împlineşti 16 ani discută şi te sfătuieşte cu cineva din familie, studiați legea şi poate îți gaseşti un job măcar part-time/jumătate de normă. Dacă totuşi vrei sa lucrezi ceva poate convingi pe cineva din familie sa lucrezi, să îi ajuți pentru nişte bani de buzunar sau în cel mai bun caz poate te ajuta un membru al familiei tale sub supravegherea lor să fi ucenicul unei persoane cu profesie (în oraşul/satul in care locuieşti) ca să te învețe pana crede el că esti pregatit să mergi sa studiezi la liceu/facultate acea profesie.
Multă baftă şi ai grijă. Orice decizie ai lua cel mai bine este să o discuți cu cineva din familie.
babydoll1997 întreabă: