| UnAltAnonimCelebru a întrebat:

Am 17 ani si 3 luni. Vreau sa ma angajez la 6 ore. Faza este ca vreau sa imi strang bani de masina, dar nu am cum intr-un timp asa scurt. Daca lucrez la 6 ore acum, si voi continua si cand implinesc 18 ani, o sa pot sa imi iau un credit (cca 4000E)?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

N-ai si tu un prieten de familie, tata, unchi, mama, sa te imprumuti de la ei? Nu de alta, da sa zicem ca iti da prin absurd, banca, sau un ifn. Si iei 4000, si trebuie sa platesti inapoi 10000 sau 12000.
O sa zici aaa, da ca eu sunt prost nu vad sa citesc?
Sunt asa de multe clauze, si taxe, care se schimba in permanenta, incat poti sa iei un credit cu dobanda 0 sa zicem, si sa ai comision de administrare variabil. Sau sa iei cu dobanda de 200% fixa mai ales la ifn-uri, si la fel sa ai alte comisioane. Si o sa incepi viata la 18 ani, de o sa muncesti pana la 30. Pentru un **** de credit de 4000 euro happy

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

E mult mai bine daca-ti strangi banii si cumperi masina din economisire.
Cu banii ce ai plati bancii (rate+dobanzi+comisioane) poti cumpara o masina mai buna!

| Violleta2022 a răspuns:

Nu cred ca vei putea obtine vreun credit bancar mai devreme de 20 de ani.
Bancile nu aloca credite la varste atat de mici si fara contract permanent de munca.
Nu te stresa, ca-ti poti cumpara masina si mai tarziu, cand strangi banii necesari. Oricum, pe langa aia 4000 de euro mai ai nevoie de cel putin 1000 ca sa o inregistrezi si sa o alimentezi, ca sa o pot folosii.
Mai ai nevoie de venituri serioase, ca sa intretii o masina veche (ca asta iei la 4000 euro) ca sa o folosesti zilnic, sau cat de des doresti.
Nu vad graba de a-ti cumpara masina foarte curand, ca te poti deplasa cu bicicleta sau autobuzul, asa cum ai facut si pana acum, dar ai timp berechet sa strangi banii pentru masina sis a traiesti onorabil in acelasi timp.

| oParadox a răspuns:

Pai asta depinde foarte mult de salariul pe care il ei. In general, conditiile pe care trebuie sa le indepliniti sunt urmatoarele:

- vechime de cel putin 1 an in tara respectiva;

- contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata sau, in caz contrar, cel putin 2 contracte succesive, fara intrerupere, la angajatorul din strainatate;

- ipoteca asupra unui imobil aflat in proprietatea solicitantului sau a unei terte persoane pe teritoriul Romaniei;

- constituirea unui depozit colateral;

- existenta unuia sau mai multor codebitori care realizeaza venituri pe teritoriul Romaniei.