La 17 ani si fara nici o calificare te poti angaja doar in munci necalificate si cu salariul minim pe tara.
In politie sau jandarmerie vei fi angajat doar daca faci o scoala corespunzatoare si aceasta se poate face doar dupa absolvirea liceului cu diploma de bacalaureat si reusita la admitere.
Is it just me ...sau toti astia care nu au scoala au pretentii mai mereu sa aiba direct salarii de directori si eventual si functiile aferente?
Faptul ca nu stii nici o limba straina si ca la 17 ani visezi "meserii banoase" mie imi spune ca nivelul tau de cultura nu este foarte ridicat.
In politie intri cu cel putin scoala de agenti, ideal academie. La scoala de agenti, examenul de admitere e mult mai greu decat bacul, trebuie sa stii o limba straina foarte bine, conditie fizica de atlet, si mai sunt si alte probe, iar bataia pe locuri e imensa, parca 30 pe un loc, daca nu gresesc.
La jandarmerie e mai lejera treaba, dar tot trebuie BAC, din cate stiu.
La varsta ta, daca nu continui studiile, iti recomand o meserie practica. Ori in constructii, la amenajari interioare, ori sofer de TIR (trebuie investitie mare ca sa obtii toate categoriile + atestatele), ori ceva legat de domeniul service-ului auto, de exemplu vulcanizor, mecanic...
Mai sunt meserii de genul, dar nu mi le aduc aminte toate deodata. Iti mai dau idei: instalator (te specializezi pe centrale termice, cabine de dus, si castigi bine, ai lucrari la oameni instariti, si nu stai sa desfunzi wc-uri), lacatus mecanic/sudor (si te apuci de confectii metalice gen scari, garduri, grilaje, porti, schelete metalice).
Eu in timpul liceului am lucrat ca ajutor de mecanic auto, mai lucrez si in prezent din cand in cand, stapanesc mecanica binisor, dar am mers la un curs de calificare in meseria de tinichigiu-vopsitor auto, am exersat la inceput intr-un service mare, fiind ajutorul unui meserias mai batran, am lucrat la masinile mele sudura si vopsitorie, pe la ale prietenilor diferite modificari, stiu ceva electricitate din familie, m-am apucat de montat kit-uri xenon, cd playere, sisteme audio, lumini ambientale... In cativa ani de joaca am ajuns sa fac multe, si fac 'cativa lei' pe zi cu toate ca umblu mai mult aiurea.
sorin8256 întreabă: