Da! Sunt IFN-uri care acorda dobanda zero pentru primul imprumut dar te-ai uitat la valoarea lui? Este, de obicei, o valoare mica (sub 2000 lei) si se acorda pe maxim 45 zile. Nu returnezi imprumutul la timp? Iti pun niste dobanzi de mori. Un IFN-eu (de exemplu) Credit Prime are dobanda DAE (dobanda anuala efectiva. Vezi ca si aici pacalesc! Iti spun numai dobanda nu si alte comisioane. In DAE intra tot, inclusiv comisioanele) si de 2385% pe an. Adica iei 100 lei si platesti intr-un an (exemplul este exagerat pentru a-l pricepe tu) 238.500 (aproape 240 de mii de lei). Nu te juca cu IFN-urile! Cele mai sigure imprumuturi sunt la banci. Te duci, le spui ce vrei si ei sunt obligati sa-ti dea conditiile generale si un scadentar cu ce ai de platit. E adevarat ca nu poti lua credit decat dupa 3-6 luni (depinzand de banca) si daca ai contract pe durata nedeterminata dar este preferabil sa astepti decat sa te nenorocesti. Nu te juca!
Bancile nu dau imprumuri bancare, daca nu ai minim 6 luni lucrate si contract permanent de lucru, indiferent de suma.
Eu una te sfatuiesc sa nu te arunci intr-un imprumut acum, sa astepti sa treci de perioada de proba, ca multi sunt dati afara dupa 2-3 luni de munca si nu vei avea cum returna imprumutul.
Va mulțumesc, dar eu sunt înregistrat la fisc.
Credeam că se poate face ceva. Am inteles in mare parte dar intenționam sa iau o sumă destul de mica.
Ai înțeles greșit. Provident și alte IFN-uri sunt cămătari legali, care te usucă cu dobânzile.
raduorer11 întreabă: