| dan0026 a întrebat:

Salut! Am 26 de ani si am o problema! Nu pot strange bani! Locuiesc la Chisinau, in Republica Moldova si nu primesc salariul pe luna dar des si cate putin! Am o intrebare, ce pot sa cumpar cu pana la 5 sau 10 euro sau cum pot sa investesc acesti bani ca sa inteleg ceva mai serios din cumparaturi sau investitie?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Banii se pot aduna respectand urmatoarele REGULI:
1. Iti maresti veniturile cat mai tare
2. Iti reduci cheltuielile la strict necesare, indispensabile
3. Reduci riscurile la minim posibil
4. Pui deoparte cat mai multi bani.
5. Cand ai reusit sa aduni o suma mai marisoara, te poti gandi ca o parte din ei sa le investesti in vederea obtinerii unui profit.

Nu uita, cat timp a fost necesar pentru adunarea banilor pe care vrei sa le risti!

7 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

De un' să știm noi ce poți luat tu din Moldova sovietică cu 5 euro. Dar de ce nu cu 5 ruble?

| MrAM a răspuns:

Cred ca o parte din problema o reprezinta si unde locuiesti. Dupa care, ce anume faci si cat produci.
Dupa ce scazi cheltuielile lunare ce faci cu banii economisiti.
Trebuie sa gasesti raspunsuri la intrebarile astea.

| dan0026 explică (pentru MrAM):

Inteleg, dar eu ma intrebam concret ce as putea cumpara sau investi cu bani putini ca intr-o luna de exemplu sa fie ceva semnificativ

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru dan0026):

Cum sa strîngi bani daca nu muncesti, din ce sa faci bani? Ai 26 de ani cauta ti serviciu alta solutie nu ai.

| Anyo1988 a răspuns:

Parerea mea ar fi pentru a putea strange niste bani 1 sa incerci sa cheltuiesti mai putin pe strictul necesar, 2 pentru mancare cumpara legume si alea alea astfel incat sa faci mancare gatita ca sa te tine cateva zile ( apoi gatesti iar ) si 3 la scoala de anteprenoriat am invatat o regula pe care o poti aplica si tu si este in felul urmator 50-30-20 adica 50% din banii castigati merg la utilitati ( curent, gaze, apa, etc )si datorii 30 % merg la mangare si alte cheltuieli si 20% merg intr-un cont bancar de economii sau intr-o cutie de economii in care nu unblii decat in cazuri de urgente majore ( cineva e bolnav sau chestii de viata si moarte ) Iar legat de investitii daca nu stii sigur ce faci e complicat, plus ca in asta cu investitiile e loterie sigura oricum ai dao pentru ca nu exista garantii. Sper sa iti fie de folos sfatul meu Mult succes

| dan0026 explică (pentru Anyo1988):

Inteleg, dar eu ma intrebam concret ce as putea cumpara sau investi cu bani putini ca intr-o luna de exemplu sa fie ceva semnificativ.

| Anyo1988 a răspuns (pentru dan0026):

Din pacate la intrebarea asta cred ca doar un om de afaceri prosper ar putea sa iti dea un raspuns concret. Imi pare rau ca nu iti pot fii de folos mai mult de atat