Un bucatar poate avea un salariu foarte mare. Daca esti bucatar sef poti avea peste 5.000 de lei. Bineinteles la inceput pornesti cu putin, dar pe masura ce acumulezi experienta poti sa ai pretentii mai mari.
Poti incepe printr-un curs va trebui sa faci un stagiu de practica (vreo 2 saptamani) in timpul cursului si daca au nevoie si esti descurcaret te poti angaja acolo unde ai facut practica.
Te poti angaja destul de repede.
Acum sa-ti spun si partea rea a bucatariei. Este mult stres de obicei in bucatarie; se munceste foarte mult adica sa te astepti sa muncesti si sarbatorile; te arzi/tai foarte des.
Ca in orice meserie,trebuie sa-ti placa ce faci,sa fii creativ,interesat de tot ce se intampla referitorla meseria ta.
Poti sa faci o scoala,bineinteles si chiar esti intrebat,ce studii ai,cand candidezi pentru un loc intr-un restaurant,dar daca nu te pasioneaza ceea ce faci,mai bine renunta.
In functie de realizari,aprecieri,se poate castiga din ce in ce mai bine.
Oricum,fara ceva vechime in bransa,fara recomndari din partea altui bucatar, fara pricepere, la inceput, cred ca mai mult decat minimul pe economie, nu prea pupi.
Am citit pe internet ca un ajutor de bucatar are 330 de euro iar un chef are 660 de euro
andreiscripcaru întreabă: