Puteti numi un inginer constructor de incredere pe post de director-administrator in firma, iar el sa se ocupe cu de toate.
Daca are rezultate bune, poate fi luat in firma ca asociat (minoritar), sa fie si mai interesat.
Tu fara acte legale NU poti sa faci nimic intr-o firma, nici macar sa le inchirezi, fiindca este ilegal, nefiind propietatea ta, ci ale firmei de constructii, pe care tatal tau o adiminstreaza.
Pentru a ajunge sa inchiriezi utilajele, trebuie sa ai o pozitie in firma de constructie a lui taica-tu, o pozitie legala trecuta in acte, ca cea de administrator sau asociat in firma.
Apoi, utilajele trebuiesc asigurate ca se pot strica, se pot distruge ori fura si tu nu poti face nimic, fara acte legale.
Exista contabili autorizati care stiu legea ( oricum este obligatoriu sa-i ai contabil in firma), si acestia se pot ocupa pentru tine, de toate actele legale.
Asta n ar fi o problema, e chiar simplu de realizat, poate sa ma angajeze și asa am o poziție legala trecuta în acte!
Cat despre asigurare, toate utilajele sunt asigurate!
Eu zic sa iti vezi de treaba.Cind dai masini in chirie viata lunga n-o sa mai aibe, ma refer la acele masini.
Una e cand le ai tu si le exploatezi, chair de ai angajati, e cineva acolo taicatu, cine era, nu isi bateau aia joc de utilaje.
Asa ca mai bine accepta oferta, cu facultatea ta no sa fii mai bine decat jobul asta ce til ofera tatal tau.
Esti student la ce facultate? Sa nu spui ca esti studnent la medicina si nai tu treaba cu masinile.
E f bine, poti sa fii si politist si sa ai si afacere in constructii, nu vad de ce nu.
Poti angaja pe careva, sa se ocupe, tu doar mergi asa si mai controlezi cum merg treburile, la saptamana la stiu si eu cand crezi tu.
Oricum salariu de politist, indiferrnt care va fi ala, nu-ti va aduce mai multi bani decat o afacere, indiferrent cit de mica este ea.
Iara taicatu la 40 de ani e deja terminat? Nui bun deloc.SAr trebuie sa te gindesti, tu esti baiatul lui, ai sanse mari sa fi mostenit chestii de la el, asa ca ceva bani strinsi mai din timp o sa iti prinda bine.
Eu asa gindesc, nu inchiria alea, pentru ca no sa fiia colo sa vezi sa verifici cum le aduc aia inapoi.
Daca atunci cand tu exploatezi ai cheltuili cu intretinerea si reparatia acelor utilaje gindeste ce o sa fie daca le inchiriezi, mai ales in Ro unde omu este cum e, a dica nu-i pasa de lcuru lui, dapai de a altuia.
Eu înțeleg ce zici, sunt conștient ca nu pot face mai mult decât dintr o afacere, dar firma și toate utilajele sunt in Craiova iar eu sunt la București, maxim in weekend pot sa vin acasă!
Deci sunt forțat sa aleg una dintre ele, ori ma ocup de firma, ori termin facultatea!
Da, la 43 de ani a făcut deja un preinfarct și nu mai vrea sa continue cu firma de construcții!
Dar el e realizat, în sensul ca nu sta în firma de construcții, are câteva afaceri care merg singure, câteva spălătorii, un complex de apartamente pe care le da cu chirie și multe altele!
Ce I drept, pierde o cifra bună din profit dacă desființează firma ( am înțeles ca făcea câteva sute de mii pe an din firma, are câteva zeci de utilaje și tot la fel de mulți angajați) dar pur și simplu vrea sa stea liniștit, pentru ca se stresează foarte mult cu angajații care vin pleacă și poate nu termina lucrarea la timp!
Și a zis punct, ca oricum firma de construcții ii ocupa prea mult timp și nu mai are de ce, nu mai are nimic de realizat!
Cum am spus pune pe cineva din familia ta, ceva rude, var, stiu si eu vecin, cineva mai de incredere sa se ocupe ala cit timp esti tu la scoala.Cind mergi acasa in weekned, te duci pe acolo, verifici una alta, e o chestie buna, eu asa zic.
O sa termini si scoala si dupa vei vedea ce faci, daca vei lucra in politie la tine in oras, sau altundeva si atunci vei hotari ce e bun sa faci mai departe.
Daca o sa gasesti ceva job la tine acolo, mai bun, o sa ai si jobu tau, ai si afacerea aia, nu te lasa doar in baza jobului tau, cauta si daca poti sa faci bani si din altceva, o sa fie bine pentru tine, pentru familia ta, o sa ai si tu o familie cindva.
Daca sa zic erai in alta btara, da era mai dificil, dar d aca spui ca in weekend esti acasa, nu-i problema.
Eu spius asa doar din ce ai povestit tu pe aici, daca firma face si bani, adica profit, eu nu as las-o balta. Daca sa zici mergea asa pe zero, sau facea bani nu cine stie ce, scapai de ea.
Ok eu am spus parerea mea, ppoate altii au o alta parere, au alta idee mai buna, mai cauta si tu sa intrebi si pe altii, dar pe careva cu experienta, cauta ceva de astia care se ocupa cu nu stiu cum sa le zic, analisti sau habar nu am exact.
Poti incerca sa faci cum am spus, daca merge bine, daca nu vezi atunci alta optiune.
Sint si firme care se ocupa cu administrearea unor afaceri alor altor oameni, poti cauta, incerca.
Iti mulțumesc pentru sfaturi, din păcate, singurele rude suntem noi 2 frati, eu sunt fratele mai mare, iar fratele meu mai mic e student la medicina și nu are timp de afacere!
Iar eu sunt in oraș doar în weekend!
Probabil, cum ai spus și tu, o sa încerc sa găsesc oameni care se pot ocupa cu administrarea firmei, dar cum ai spus și tu, trebuia o ruda sau un prieten apropiat!
Zilele acestea o sa ma hotărăsc, pentru ca tot am venit acasă de sărbători, deja am fost la firma de contabilitate sa verific dacă este totul în regula cu firma pe 2023!
Și din ce știu, firma asta de contabilitate oferă și consulting, asa ca o sa i întreb dacă exista firme care se ocupa cu administrarea afacerilor!
Pana la urma și dacă nu mai produce 3 sau 4 sute de mii cât producea cât o conducea tata, și 100.000 pe an ar fi ok.
Poți să vinzi firma și ai scăpat de bătăi de cap. Un notar te va ajuta cu sfaturi.
Deja ai firma - mă rog, e a tatălui - așa că contractul de închiriere e unul destul de simplu. Îți mai trebuie asigurare. Cu restul te ajuta contabilul
Un pont: nu există meserie ce te va pasiona. Munca nu înnobilează. De aceea nu se zice "sunt obosit ca un nobil" ci "sunt obosit că un câine" )
Ai o oportunitate să faci bani. Gândește-te bine înainte să refuzi
Știu ca am firma!
Dar nu vreau sa l mai stresez pe el cu întrebări pentru ca deja are probleme de sănătate la doar 43 de ani...
Bineînțeles că banii din chirie o sa se ducă la el, nu e ca si cum ar avea nevoie de ei, el deja face bani pe banda rulanta și nu mai vrea sa fie stresat, avand probleme cu inima!
Și nici eu nu am nevoie de banii din chirie dar dacă tot sunt utilajele disponibile si eu nu vreau sa continui cu firma de construcții, am zis ca asta e cea mai buna soluție!
O sa contactez un contabil mâine, mulțam de sfat!
Acum am văzut cel de al doilea mesaj?
De acord, dar eu n am nicio cunoștință in domeniul construcțiilor, și mai este și problema ca eu sunt la facultate în București în timp ce firma de construcții și utilajele sunt in orașul natal în Craiova.
M am gândit la toate variantele, am calculat mult timp lucrurile, pe lângă faptul ca nu sunt în domeniu și nu cunosc meseria, mai sunt plecat și în alt oraș la facultate, care si ea ( Facultatea) îmi ocupa destul de mult timp!
Deci d aia m-am gândit ca cea mai buna varianta ar fi închirierea