| Iustică a întrebat:

Salut, am cont crypto.com și am cumpărat criptomonede de pe crypto.com, le-am transferat pe ledger (Ada cardano) restul am mai cumpărat BTC, restul am lăsat euro, dacă am scos de pe cardul crypto.com cam 480 de lei iar de pe cel binance 60 de lei, după am trimis crypto pe binance, am făcut trade futures, am făcut profit după am pierdut tot. Suma inițială a fost de 1500, profitul a fost de 1200, aveam cam 2200 de euro și acum am 200 și ceva, vreau sa știu dacă plătesc impozit sau ceva de genul. Sau am taxe de plătit? Tin sa menționez ca nu am scos profitul doar cei pe cardul visa ale celor doua exhange-uri

2 răspunsuri:
| Goete a răspuns:

Taxe la finante platesti dupa profit

| popescuhertz a răspuns:

Dacă tranzacționați criptomonede ca o activitate principală sau dacă aveți un profit net anual mai mare de 22.800 de lei, atunci câștigurile obținute din tranzacționarea criptomonedelor sunt supuse impozitului pe venit în România. În acest caz, trebuie să plătiți impozit pe veniturile obținute din tranzacționarea criptomonedelor la rate progresive, în funcție de nivelul câștigului.

Dacă tranzacționați criptomonede ca o activitate secundară și aveți un profit net anual mai mic de 22.800 de lei, atunci câștigurile obținute din tranzacționarea criptomonedelor nu sunt supuse impozitului pe venit în România. În acest caz, nu trebuie să plătiți impozit pe câștigurile obținute din tranzacționarea criptomonedelor.