Da, se pot schimba, conform L.348/2004, art.2, citez:
" ART.2.(1) In conformitate cu prevederile art. 1, Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie noile bancnote si monede incepand cu data de 1 iulie 2005.
(2) Actualele bancnote si monede, respectiv leii vechi, vor avea putere circulatorie pana la data de 31 decembrie 2006 si vor fi acceptate la plata la valoarea calculata potrivit dispozitiilor art. 1 alin. (1).
(3) Dupa aceasta data, Banca Nationala a Romaniei va preschimba bancnotele si monedele vechi cu cele noi, in conditiile stabilite prin reglementari proprii.
(4) Preschimbarea se va putea face pe o perioada nelimitata de timp, la sucursalele Bancii Nationale a Romaniei care desfasoara activitati de casierie si la unitatile institutiilor de credit autorizate sa efectueze aceasta operatiune prin ordin al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei."
Potrivit Circularei BNR nr.3/2007, in prezent leii vechi se pot schimba numai la unele unitati ale BNR, citez:
"(2) Începând cu data de 1 ianuarie 2008 bancnotele imprimate pe suport de polimer şi monedele metalice din vechea emisiune monetară vor putea fi preschimbate pe termen nelimitat, fără taxe şi comisioane, numai la Banca Naţională a României, sucursalele Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timiş, prin prezentarea la ghişeu sau remitere prin poştă." Numai bine!
Buna!
Nu stiu daca mai ai sanse. Sunt cam vechi si nu stiu daca mai accepta schimburile. Oricum, te-ai putea duce la o banca sa te interesezi. O mica informare mai specializata nu strica.
O zi buna!
Nu prea mai ai ce face cu ele, decat sa le colectionezi sau sa le vinzi la colectionari. Ele sunt expirate, de obicei inainte de schimbarea bacnotei se da un anumit interval de timp in care sa te poti duce sa ii schimbi. Asa am si eu acasa o gramada de marci, dar ce sa fac acum cu ele? Daca s-ar putea schimba, crezi ca ar mai exista colectionari?
Si eu am sume destul de mari acasa. i-au "pus bine" parintii mei, si atat de bine i-au pus, ca i-au gasit dupa vreo 5 ani. intr-adevar, in teorie se pot schimba dar in practica... gandeste-te daca merita investitia, daca merita sa te duci in capitala (daca nu eti cumva de acolo) sa dai cu saru-mana pe la toate portile si sa constati ca, de fapt, n-o sa vrea nimeni sa ti-i schimbe. am inteles ca exista o lege cum ca ar fi obligati sa o faca. dar cine respecta legile in Romania? in plus banii s-au devalorizat mult. 500 de lei din 92 crede-ma ca nu-ti vor aduce 500 de lei noi. asta ar fi ceva.
Nu stiu da daca aflii raspunsul te rog sami trimiti un mail sau macar un mesaj la nr 0785372397 ca si eu am niste bacnote ft vechii si nu am ce sa fac cu ele
Nimic nu poti face cu ele...
sorin8256 întreabă: