Lasa intrebarile fnanciare la anisorii astia, ca nu te ajuta pe tine cu nimic!
Tu la numai 14 anisori trebuie sa mergi la scoala sa-ti termini scoala generala si sa inveti ca sa pot termina un liceu, dupa aceea mai vorbim.
Ocupa-te cu scoala si invatatul, ca mai ai mult pana sa ajungi tu s aintelegi ce se intampla cu finantele. Parintii tai sunt responsabili acum, de cresterea educatia ta si intretinerea ta.
Hahahah lol! Sunt la facultate si studiez in finante.
Voiam sa vad ce posibilitati sunt in Romania…
Si cine a zis ca am 14 ani, ca nu am terminat scoala generala si liceul?
Nam nevoie sa ma intretina parintii… fac 50k$/an, prefer sa isi pastreze banii.
1 bagă bani in pregătirea personală (limba română in primul rând - nu-ți strică nici ție)
2 fă școală
1 vorbesc deja limba romana
2 sunt deja la scoala. Voiam doar sa stiu lucrurile care l-am intrebat.
~ cherokeedoo: vorbesc deja limba romana~
Așa o fi dar cu scrisu' stai rău-de-tot:
"cherokeedoo: Voiam doar sa stiu lucrurile care l-am intrebat".
Și asta e doar ultima intervenție
Ok si? Traiesc in Canada de la 10 ani. Nam nevoie de romana. Nici acasa nu vorbim romana ca nu avem nevoie. Doar puneam niste intrebari si niciuna dintre intrebari nu era daca calitatea la romana mea este buna.
Dacă nu ai nevoie de lb.romana și nici acasă nu o vorbești, de ce mai intrii pe aici? Este risipa de timp sa știi!
"Traiesc in Canada de la 10 ani. Nam nevoie de romana."
stai acolo, iți faci un bine. Și nouă
Wow! Credeam ca românii sunt mai deschisi la minte, dar se pare ca mam inselat. Nu imi vine sa cred ca in 2023 inca traiti intr-o societate controlata de biserica in care singurul lucru care va intereseaza este sa îi injositi pe ceilalti ca sa pareti mai destepti. Dupa ce v-am citit raspunsurile am inteles de ce tara aia merge asa de rau.
Ca sa raspund la intrebarea ta, tu ca sa cumperi carne si rosii, te duci la spalatoria de masini? Cred ca nu… asa ca si eu, daca am o intrebare despre cum functioneaza ceva in Romania, nu o sa ma duc sa intreb pe cineva din Africa de Sud. Mi se pare logic, dar ma rog, cred ca iti place sa iti pierzi timpul asa ca si tu esti o risipa de timp.
Unii Români chiar sunt deschiși la minte. Însă, țara asta nu e "controlată" de biserică așa cum susții tu. În primul rând, nu ți a zis nimeni nimic rău ca să te "înjosească" pe tine sau pe alte persoane care nu trăiesc în România.
Ce ai înțeles de țară asta? Asta e singurul lucru pe care l ai înțeles?
România poate că nu e cea mai bună țară din lume, dar nici cea mai rea. Există țări care au un trai mult mai prost decât aici.
Nici în Canada, nu e atât de perfect. Cu siguranță, și acolo există multe probleme.
Cum spuneau și ceilalți. Dacă tu nu ai nevoie de limba română de ce îți irosești timpul punând astfel de întrebări aici?
Întrebi ce oportunități de munca sunt la 14 ani aici, însă după spui "cine a zis ca am 14 ani"? și că sunt la facultate și ce ai mai zis tu. Nimeni nu te poate crede ce zici, deoarece ești o persoană care poate spune așa, dar poate adevărul e că ai 14 ani, sau 25 sau mai mult. Nimeni nu știe asta. Tu poți sa spui o grămadă de lucruri, care pot fi minciuni sau adevăruri.
1. (banii*) Isi cumpara mancare, isi pun internet, tv, platesc caldura, electricitate, se imbraca, se distreaza, se inmultesc, se dezvolta.
2. Poti fi zilier prin zona rurala, pe la cules fructe, asezat lemne, sapat gradina eventual.
3. E pe luna, 1300 de lei. La 14 ani posibil sa te poti angaja doar 6 ore pe zi, pe aceeasi suma. Poate gresesc, nu am legea exacta. Dar nu cred ca gresesc.
4. Asta e ocupatie de fraieri, nu cunosc detalii.
5. Idem.
La 14 ani, nu cred că se poate angaja legal. Din câte știu doar de la 16 ani se poate part time 4 sau 6 ore. E ceva de acest gen dar nici eu nu știu exact
Da, ai dreptate.
Se poate de la 15 ani cu acordul parintilor, iar dupa 16 ani, fara acordul parintilor.
La 14 ani, nu poți să lucrezi legal din câte știu.
Începând cu 16 ani, poți să lucrezi part time - 4 ore sau 6 ore dacă nu mă înșel.