anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am niste intrebari legate de cardurile bancare.
Un card bancar se poate faci doar daca ai cont in banca, nu?
Daca ai sub 18, iti poti face cont in banca pe numele tau? Daca iti faci card cand ai sub 18, va fi pe numele parintilor, daca contul e al lor? sau vei putea avea numele tau pe el? Pe un card ai acces la toti banii de pe cont, sau de ex. daca ai in cont 10 000 eur, iti pui tu pe card cand vrei cate 500 si doar din ei poti scoate? Daca cineva are datele cardului tau ( acele numere de pe el ) are acces la banii tai de pe card / din cont? Care este diferenta dintre card cash, credit, debit?
Sper sa ma lamuriti, multumesc mult de tot

Răspuns Câştigător
| BenWilde a răspuns:

Salut. Da, un card se poate face doar daca ai cont in banca (dar poti sa-ti faci contul cand te duci sa dai comanda de card).
Daca ai sub 18 ani, poti sa iti faci pe numele tau card de debit. Daca vrei card de credit, poti doar pe numele unui adult. Numele de pe card va fi a proprietarului exclusiv.
Pe card iti poti pune si scoate cati bani vrei cand vrei (depinde si programul bancii). Totusi la extragere exista comisioane mici, care se aplica la fiecare retragere monetara. (e putin la % din cat retragi, nu mai stiu exact numarul. Vreo 2% parca, dar nu stiu exact.)
Daca cineva are acces la datele de pe el + inca un numar de pe spate format din 3 cifre, atunci da, il poate folosi pentru cumparaturi online si alte chestii care nu necesita codul pin.
Diferentele dintre carduri sunt destul de multe si intortochiate sa iti zic eu. Daca e, iti raspunde cineva doar cu partea aia, sau cauti tu pe internet.

| BenWilde a răspuns (pentru BenWilde):

Dupa recitire am observat ca raspunsul meu privind numele de pe card nu ar fi foarte clar. Sa rectific: Pe card mereu apare doar numele celui care isi face cardul. Daca un parinte isi face un card de credit (indiferent daca e pentru tine sau pentru el/ea), numele pe card va fi a parintelui, fara exceptii.

3 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Dupa ce faci cont isi da un card visa sau maestro, mie mi-a blocat banii luna trecuta ai grija, poti transfera pana in 10 de mii de lei, ai acces logic la toti banii, trebuie sasi faci online banking 24, pai cash e cumparaturi, credit cand iei credit, debit Cu ajutorul unui card de debit poti avea acces oricand la banii proprii din contul de la banca

suntserios
| suntserios a răspuns:

Da, mereu un card este atasat unui cont bancar. Poti avea mai multe cardul atasate unui cont.

Cred ca poti faci cont pe numele tau si daca esti minor, doar ca parintii vor fi imputerniciti si nu vor trebui sa semneze la creare contului.

De pe card ai acces la tot ce ai in cont. Singurele restrictii sunt la bancomante... nu poti extrage mai multe de o anume suma impusa de banca la o singura tranzactie.

Datele de pe card ar trebui sa fie confidentiale, pot fi folosite la plati online (acel numar de 16 cifre + cel de 3 de pe spate)

Cardul de credit se face atunci cand esti major si ai o adeverinta de venit. Vei putea scoate bani de pe el chiar daca nu ai nimic in cont si ii vei putea plati in rate cu dobanzile aferente.

Cardul de debit - folosesti fix ce depui / ai in cont.