Salut! Felicitări pentru realizările tale, mai ales la o vârstă atât de fragedă! Este extraordinar că ai reușit să generezi astfel de venituri, însă este important să știi că veniturile trebuie declarate și impozitate, indiferent de vârstă.
În România, orice persoană care obține venituri, inclusiv minorii, are obligația legală de a declara veniturile și de a plăti impozitele aferente.
Dacă nu ai un contract de muncă, dar primești bani pentru activitatea ta, aceste venituri sunt considerate venituri independente (activități comerciale, drepturi de proprietate intelectuală, etc.), în funcție de natura exactă a activității.
Fiind minor, părinții sau tutorele tău legal sunt responsabili pentru gestionarea obligațiilor tale fiscale. Ei trebuie să se ocupe de depunerea declarației de venit la ANAF și de plata impozitelor.
Din cauza sumei mari de bani câștigate, ar fi bine să te consulți împreună cu părinții/tutorii cu un contabil sau un avocat specializat în fiscalitate.
Impozitul pe venit: În România, impozitul pe venit este de 10%.
Dacă nu ai declarat veniturile și nu ai plătit taxele aferente, există riscul să ai probleme cu autoritățile fiscale (ANAF), mai ales că sumele câștigate sunt mari.
Eu înțeleg că ChatGPT nu este încă în stare să-și dea seama când cineva aberează, dar tu ce scuză ai?
Multumesc de ajutor!
S-a gasit un fraier sa-i faca jocul.
Lasă gargara. La 14 ani nici nu stii sa faci diferenta intre bulion sau sos de tomate.
Minte pe altii.
Va multumesc de parere.
Imi puteti spune va rog frumos ce este un forex? Sau care este un Broker bun care sa te plateasca mai mult de o data?
Copile, foloseste-ti inteligenta pentru viitorul tau, nu pentru a minti pe altii.
Pentru nimic.
Minciuni, esti bun de parlamentar vrăjeli si rahaturi, cine sa iti dea tie 80.000 de euro? Crezi a la 14 ani legal esti apt de muncă? Nu, ar pe internet nu cîstigi niciodata bani, vezi sa nu faci ilegalitati ca te baga la inchisoare nu conteaza ca ai 14 ani.
Ma suzati tradingul este un fel de job de a prevedea cum va merge un grafic de actiuni iar in functie de ce zici poti castiga sau pierde bani.
Tradingul e legal!
Va rog sa verificati in ce consta tradingul!
Mai copilas, lsa inventiile si minciunile, ca-i imposibil ce inventezi tu aici...
Cautati pe Youtube
Bani reali? Ii ai in cont la o banca reala sau sunt doar povesti vanatoresti (niste cifre pe un website de la mama dracu')? Daca nu sunt povesti vanatoresti, asteapta-te sa te scarmene fiscul. Sau mai bine zis: pe parintii tai.
Daca vrei sa afli daca banii sunt reali, scoate maine 50 mii Euro de la banca. Daca te trimit la plimbare e clara treaba.
Ei? Ai fost la banca? Ti-au raspuns ca esti un copilas care aberezi?
Poate e doar un joc. Cu 10 Euro reali cumperi 10 mii Euro din cadrul jocului. Si, la sfarsit, cine face cele mai multe milioane primeste premiu... un tricou.
Va multumesc pentru sprijin! Am fost la banca si mi-au zis ca sunt minor si nu pot sa imi scot mai mult de 1000 euro!
Ar fi minune mare sa scoti 999 Euro!
De cine au fost emise milioanele alea de "euro" pe care le-ai câștigat tu? De Banca Centrală a Cățeilor Mops?
De catre brokerul meu ( am muncit pe Forex)
) Ok... Du-te și cumpără-ți niște acadele.
Orice venit nedeclarat gasit de ANAF, va fi impozitat cu 70%. Asta e legea. Mergi frumos cu parintii la un contabil foarte bun si sfatuiti-va acolo de cum poti sa-ti gestionezi banii.
O sa merg pe premisa de incredere. Deoarece eu din ce vad in comentarii, sunt oamenii putin cam frustrati sau chiar nu sunt convinsi.
Probabil ca esti foarte bun in ceea ce faci, dar totusi, accepta faptul ca esti un copil. Banii aia castigati, trebuiesc declarati si menegeriati de un contabil. E o suma mult prea mare pentru a te ocupa tu sau parintii tai de asta. Dupa cum observi, statul roman, vrea sa jupoaie si pielea de pe noi. Si pentru ANAF va fi floare la ureche sa te deposedeze de veniturile tale, cu pretextul ca i-ai "spalat" sau ca nu i-ai declarat.
In acest job nu e un salariu stabil si castigi in functie de cat investesti si poti sa si pierzi
Sadboy11 întreabă: