| Ingognito a întrebat:

Salut, am o problema si as dori ajutorul vostru, acum 2 luni am fost angajat la un loc de munca nou impreuna cu alte 80 persoane pe postul de operator calculator cu perioada de proba de 3 luni, din acele 80 persoane s-au ales Team Leaderi pe fiecare tura la intamplare sau prin vot chit ca nu se stia lumea intre ei. Am aflat ca team leaderul are obligatia de a ne spune daca nu facem corect ceva sau daca nu ne miscam destul de repede, Timp de doua luni nu am avut nici o plangere nimic nu mi s-a spus sa ma misc mai repede sau ca nu fac bine; acum doua zile dupa o sedinta cu managerul si team leaderi am fost chemat cu alti colegi si ni s-a spus de catre team leader ca noi nu avem ''productivitate'' ( mentionez iar ca este prima data cand aud ca nu imi fac treaba bine) iar astazi m-am trezit cu fisa de incetarea locului de munca. Si am aflat ca fisa productivitatii a fost dada de team leaderi, doar ca nu am primit nici o avertizare de la team leader sau ceva de genul. si nici nu mai zic ca team leaderul a fost 2 saptamani de zile in carantina deci nu a vazut cum ma descurc. Voi ce parere aveti? este normal asa ceva? Am observat ca pe foaia de instintare pot face contestatie timp de 30 de zile de la data instintatrii si ma gandeam sa incerc, nu prea o duc bine cu banii iar tinand cont ca este pandemia si mai este si noiembrie nu prea am sanse de a gasi un loc de munca foarte repede. Mi se pare prea absurd ca am fost dat afara din cauza unui team leader. mentionez ca angajatorul m-a dat afara din raportul team leaderului. Ce sa fac? Si mai vreau sa mentionez ca dupa ce am fost instintat de catre team leader ca nu am productivitate m-am miscat de 2 ori mai rapid deci se poate verifica pe registru ca eu mi-am dublat viteza de cand am fost instintat ca nu am productivitate adica acum 3 zile. O sa incerc sa sun maine managerul sa ii explic dar daca nu vrea sa ma asculte am sanse sa contest instiintarea? Mai vreau sa mentionez ca instintarea este facuta pe data de 27. adica fix in ziua cand am auzit prima dataca nu am productivitate dar ca eu am primit si semnat azi instintarea

8 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Daca e cum zice spiridusulTuca nu vei rezolva nimic cu ce vei scrie angajatorului, chiar el a introdus acest model ca sa scape de angajari fata batai de cap.
daca e asa si nu gasesti la ei rezolvare, te adresezi ITM-ului, facand o sesizare, macar sa fie cercetati, daca toti care sunt dati afara fara motiv doar pe smecherii s-ar duce si ar face plangeri ar sta ITM-ul la poarta firmei lor si intr-un final ori ar deveni seriosi ori or sa inchida, ceea ce le si doresc la neseriosi si anume faliment si amenzi fara numar!
Deci ITM si daca ai cont pe google fa-le reclama publicitara frumoasa, scrii ce fac si ce firma serioasa sunt ca lumea sa nu se mai duca la ei!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Faci o sesizare în scris la manager în care explici exact situația și crei răspuns în scris cu motivul concedierii, ca să poți să lupți cu ei.

| Ingognito explică (pentru sadrian46):

Daca aveti cumva un model sau ce sa scriu in el as fi recunascator, si il trimit pe mail sau personal?

| sadrian46 a răspuns (pentru Ingognito):

Nu am model pentru situația d-tale. Scri exact ceea ce ai pățit. Contești decizia luată, spui că evaluatorul nu a fost oblectiv, că nu ți s-au dat norme de muncă, de prodictivitate, la care să te raportezi.

| zilog a răspuns:

Făle plângere penală
Mergi la protecția muncii
ȘÎ CERE DESPĂGUBIRE

Eu am muncit la o firmă timp de 7 zile aproape NON-STOP si le-am făcut servere date chestii de genul ăsta

SI AM FĂCUT O CERERE LA CARE AM PRIMIT NUMĂR DE ÎNREGISTRARE

în care am scris în felul următor

Domnule Director subsemnatul,,,,,, am muncit din data până în data pentru firma Dvs fapt pentru care a trebuit sa mănânc să beau să ffuutt
Si fraera de la secretariat mi-a dat număr de înregistrare la foaia respectivă
Apoi mi-au dat 1000 euro ca să nu mă duc la protectia muncii ca aveam nr de inregistrare

| Iote a răspuns:

Nu il suni la telefon. Nu e de bun-simt si s-ar putea sa-l enervezi mai rau. Te poti prezenta la usa lui sa vorbiti fata in fata.
Dar contestatie tot trebuie sa faci. In scris, ca sa fie dovada. Si tot in scris ti se va raspunde.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este o smecherie pe care o fac firmele, tin angajati doar 3 luni sa nu trebuiasca sa le ofere anumite beneficii. Nu stiu exact cum profita de asta dar e tipic sa schimbe asa angajatii. Dupa poate te mai ia dar la fel cu acelasi contract, 3 luni si adios

| Ingognito explică (pentru anonim_4396):

Macar sa ma mai ia si atat, ca nu prea am unde sa gasesc de munca fix acum cand vin sarbatorile