Buna.Eu nu ma ocup, dar urmaresc pe insta persoane care fac si unele explica ce si cum.Din moment ce tot apar astfel de mici afaceri, probabil ca e rentabil.Chiar daca nu, ai niste cadouri faine de oferit celor dragi si iesi mai ieftin decat cu cele obisnuite.
Zicea cineva ca e normal sa le lasi cateva zile pana la o saptamana sau doua pentru ca trebuie totul sa fie inchegat (sa se distribuie uleiurile esentiale etc.) si uscat, ca sa reziste cat mai mult timp cand le arzi. Poti sa le lasi mai putin, dar nu vor mai avea acelasi impact.E cam acelasi principiu ca la sapunurile artizanale, care odata turnate si scoase din forme sunt extrem de moi, deci se topesc repede daca le dai in uz.Si nu vrei asta, ci vrei ca lumanarile tale sa reziste mai mult decat prostiile de parafina din comert, sa isi pastreze aroma si sa se arda uniform.
Este rentabil dacă o sa vinzi foarte foarte multe lumanari, sa faci un brand care sa devina extrem de cunoscut. Sunt căutate lumânările parfumate, mai ales în lunile octombrie-aprilie, fiind cele mai răcoroase luni ale anului, si în general vara mai nimeni nu folosește lumanari, poate doar aromaterapia. Ce vreau sa zic este ca nu toată perioada anului ar fi profitabila. Si de altfel nu știu la noi în tara dacă ai putea sa te ocupi DOAR de acest lucru, este un hobby dragut și cu siguranță relaxant, si eu am fost interesata la un moment dat de aceste lumânărele (pentru folos propriu), si nici nu ai nevoie de multa materie prima, adica torul trebuie cumpărat, dar ma refer ca nu multe ingrediente. În mare parte se folosește ceara de soia, dar sunt persoane care fac 50soia și 50 parafina(ceara)-parasoy, ca să nu investească mai mult, acesta fiind mai ieftina, dar depinde dacă vrei sa faci calitate sau dacă vrei profit. Si la fel, uleiurile esențiale sunt foarte scumpe, doar dacă cumperi din acestea ieftine, dar care nu prea rentează, necesitând sa pui poate o sticluță la o lumânare de 250-500g ca să miroasă cât de cat. Ca și cantități, nu as putea sa te sfătuiesc ca nici eu nu știu foarte bine, dar poți cauta pe tiktok, mai ales clipuri în engleza ca găsești instrucțiuni, si rețete pentru tot felul de lumanari, si cu coloranții și cu forme de silicon. Overall nu prea te am ajutat, dar da, merita sa te apuci dacă e doar ca hobby, si vrei sa mai faci un ban pe lângă salariu. Poate vinzi la un stand la Mall, poate la un târg, poate pe eMAG sau propriul site, poți promova pe Instagram, sa trimiți lumanari la influenceri(și poate te menționează pe story, obținând followers sau persoane care dau click pe contul tău, și eventual cumpăra din 100-200, macar 10-20. Încearcă, cumpăra cantități mici, vezi cum te descurci, daca iti place, continua. Bafta multa
eduard55882 întreabă:
Iommix întreabă: