| jorjan a întrebat:

Salut am si eu o rugaminte am avut pareza faciala si mi-am luat concediu medical timp de 1 saptamana acum vreau si eu sa aflu cum primesc acesti bani sau macar cum se calculeaza sa pot intelege ideea si eu va multumesc!

3 răspunsuri:
| TheAce a răspuns:

Concediul medical reprezinta 85% din salariul unui angajat. Daca vorbim de 1 saptamana atunci calculul e simplu: salariul impartit la 4 (rezulta o saptamana), dupa care iei 85% din cuantumul acelei saptamani. Exista desigur o varianta mult mai simpla: Ti se taie 15% din plata unei saptamani, asta inseamna undeva la 3, 5% din salariul unei luni.

| jorjan explică (pentru TheAce):

Si mai am o intrebare daca se poate TheAce vad ca angajatorul meu cam face pleasca de mine acum na nu stiu ce si cum se face dar banii iti sunt dati din partea angajatorului sau tii da statul? si care ar fi intervalul de timp mie imi spune ca imi va da cand dispune el de bani cam asa face si cu salariul dar na o intrebare nu strica. Multumesc

| TheAce a răspuns:

Evident de catre angajator. Iti intra tot la finele lunii, tot pe card, minus acea suma care iti e retrasa. Ce treaba ar avea statul cu un concediu medical de o saptamana?