| Яiko a întrebat:

Salut, am terminat liceul anul trecut, dar parintii nu pot sa ma sustina la facultate si etc..., asa ca m-am decis sa iau viata de coarne si sa incep inca de acum sa ma realizez ca om.
Intrebarea mea este, ce parere aveti de meseria de tamplar pe cont propriu. Doar cu lemn masiv, fara pal furnir sau altele de genul. Eu am terminat artele la arhitectura, dar viata nu iti ofera prea multe. Si ma gandeam sa ma reprofilez pe tamplarie. Dar nu stiu daca ar fi cerere pe piata de mobila din lemn masiv, find mai scumpa, dar cu garantie pe viata.
As reusii sa fac rost de uneltele necesare intr-un timp relativ scur, 1-2 ani, pentru a putea fabrica orice tip de mobila, desi eu ma gandesc la mobila usoara si estetica, la imbinari complicate, cat mai naturala, sunt artist pana la urma big grin
Merita sa incerc?, nu ma gandesc la un profit mare, daca e cat un salariu obisnuit, sunt multumit. Sau nu are rost sa incerc si sunt sortit esecului?
Cat mai multe sfaturi si opinii m-ar ajuta foarte mult, nu stiu ce sa mai fac cu viata mea.

2 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

1. Daca doresti sa faci o facultate, o poti face fara ajutorul parintilor. Multi studenti muncesc si se intretin singuri.
2. Poti incerca si tamplaria, dar ca in orice afacere, trebuie sa vezi in primul rand daca ai piata de desfacere. Multi muncesc pe cont propriu, putin insa si vand bine ceea ce produc.

| Expressions a răspuns:

Parerea mea e ca ai o idee foarte buna. In ziua de azi toti vor facultate si mare majoritate nu-si gasesc de lucru in domeniu, vezi vanzatori la Kaufland cu vreo 2 facultati (exemplu).

Din cate ai observat si tu au cam disparut scolile de meserii si daca tie tamplaria iti place, te sfatuiesc sa o urmezi. Succes!