| IonutAdrian1995 a întrebat:

Salut.
Am următoarea situație.
Vreau sa scot 47 de mii de euro din contul personal de la banca transilvania.
Ce motiv sa le dau sa nu am prea multe acte explicații de dat?

12 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca motivul real nu este ilegal atunci il poti spune linistit, daca este ilegal te-as sfatui sa n-o faci.

regis
| regis a răspuns:

De ce nu le-ai da exact motivul real?

| darrio2007 a răspuns:

Daca intrebi asta, ceva nu miroase a bine.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

In primul rind de unde ai tu aceasta sumă? Ai vindut un apartament o garsoniera sau ai mosternit suma? Ca daca banii nu sunt facuti legal nu-i i poti scoate deloc, banca te verifica si daca tu minți ei cheama politia si va trebuii sa spui adevarul, dar de ce ai avea nevoie de un motriv ca sa scoti banii tai daca intr-adevar sunt ai tai, trebuie sa le spui adevarul, si daca faci dovada reala ca banii sunt ai tai sau ti ia trimis o rudă sau cineva din strainatate in cont si ai dovada tranzactiei bancii de acolo, nu va exista nixi o problema sa scoti banii.Deci de unde ai tu 47.000 euro ce ai vindut?

| LarisaChe07 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Nu trebuie sa vinzi ceva ca sa ai 47.000$, sunt salarii bunicele si in Romania, dar carcotasi sau puturosi vor fi mereu. In 3-4 ani se strang 47.000$...

| johnnny123 a răspuns:

Dacă proveniența acelor bani este legală și o poți justifica, nu e nicio problemă.

E dreptul tău să-i retragi și să faci ce vrei cu ei. Este suficientă explicația "mă simt mai bine dacă-i țin cash într-o cutie de valori". Sunt banii tăi.

Dar repet, partea cea mai importantă este să poți justifica proveniența banilor, nu motivul retragerii lor.

| DovleacTurbat a răspuns:

Tranzacții mai mici în mod repetat sau chiar și la alte sucursale de ale lor din alte orașe.

| IonutAdrian1995 explică:

Deci banii ii am de pe cardul de pe firma trimisi sub forma de dividente
eu cu banii vreau sa achizitionez un teren dar proprietarul nu vrea cu transfer bancar doar in mana asa ca in pre contract am scris suma terenului de 10mii de euro
eu nu am cum sa ma duc la banca sa ii arat precontractul unde arata 10miii

| johnnny123 a răspuns (pentru IonutAdrian1995):

Și vrei să scoți 47.000 de euro ca să cumperi un teren de 10.000?
Deja ceva nu se leagă...

| IonutAdrian1995 explică (pentru johnnny123):

Pretul terenului Este mai mare, noi and trecut in acte numai 10mii din cauza ca proprietarul nu doreste tranzactie bancara.ce Este peste 10 mii trebuie cu transfer bancar

| johnnny123 a răspuns (pentru IonutAdrian1995):

Dar ești conștient că este ilegal să faci un contract pe o sumă fictivă care nu reflectă valoarea reală a tranzacției?

În plus, dacă sunt probleme cu terenul și ajungi să te judeci cu vânzătorul ca să-ți recuperezi banii, în cel mai fericit caz îți vei recupera 10.000 de euro cât ați scris în contract, nu 47.000 euro cât i-ai dat în realitate.

Eu zic să te mai gândești.

| suntserios a răspuns (pentru IonutAdrian1995):

Realizezi ca este absolut ilegala acesta tranzactie nu?