Iei 25% din comisionul pe care il ia agentia. probabil la asta se referea. Logic ca nu iei 25% din pretul casei
25% din 2% cât ia firma, deci 0.4% adică 4 la mie. Așa spune în anunțuri. Dar e meserie. Dacă nu ai vândut nimic la viața ta, și crezi că e ușor să vinzi un imobil de 100 000 Euro, încearcă.
Serios, chiar iti imaginezi ca un agent imobiliar primeste 25% din pretul de vanzare al unei case?
Poate vrei sa spui 25% din cei 3% pe care-i incaseaza agentia... Adica 0.75% din pretul tranzactiei.
Exemplu: la o vanzare de 40k agentia ia 2k cu 2% comision atat de la vanzator cat si de la cumparator (majoritatea au clauza 2% dar cel putin 1000), tu iei 25% din 2k, adica 500
In ce univers matematic 2% din 40k este egal cu 4k?
Ori 4k ori 2%?
vezi daca porti prea mult masca...
Pai ce e gresit?
se ia 2%, dar cel putin 1000+tva in general, 2% atat de la vanzator cat si de la cumparator
Comision se ia atat de la vanzator cat si de la cumparator buna dimineata
2k scuze ))
Eu am mai zis ca masca asta afecteaza creieru
Hai mai baga o fisa. 2% din 40k e 800
Pai citeste ce am zis
toate agentiile(sau cele pe care le stiu eu) lucreaza cu 2% dar nu mai putin de 1000+tva
Buna dimineata si tie!
1. Ai editat ulterior raspunsul si ai adaugat si comisionul de la cumparator (initial spusesei ca 2% din 40k inseamna 4k)
2. Chiar daca luam in calcul si comisionul de la cumparator, ajungem la un comision total de 4%. Iar 4% din 40k nu inseamna 4k, ci doar 1.6k.
3. Chiar daca se ia "minim 1000 de euro +tva", asta inseamna 2000 de euro+tva, adica 2380 euro.
Dupa cum observi, la o vanzare de 40k nu exista niciun scenariu in care comisionul sa fie de 4k.
Dar tu esti genul care se lupta si cu matematica elementara daca-i contrazice opiniile...
N-am zis ca 2% inseamna 4k, de fapt calculasem cat ia in total agentia de la parti apoi am inmultit din neatentie iar cu 2 - am mai calculat partile o data (fusesem afara cu masca si mi-a scazut saturatia de oxigen sub 50%)
ala 25% al lui e calculat pe cat ia agentia fara tva
Sigur ca da.
Tu in realitate stapanesti foarte bine matematica... Doar ca uneori faci "mici" greseli care duc la un rezultat cu eroare de 500%.
Bingo m-ai prins dar de ce 500
25% din cati bani a vandut-o? Si vanzatorul cat mai ia?
Nu. Procentul poate merge pana la 25% din comisionul incasat. Dar numai daca esti bun, cu vechime, bine cotat, etc. 25% e maximum. Poti sa iei si 1% ca si agentia are nevoie de bani pentru functionare.
Ca agent imobiliar, castigi cat vinzi. Daca vinzi 5 imobile intr-o luna, cu valoare de peste 100.000 €, bagi ceva in buzunar. Dar daca nu vinzi niciunul, ce faci?
A fost intr-adevar o perioada cand erau multe vanzari si se castiga bine. Acum, piata imobiliara e amortita. Cred ca cine se ocupa de asta mai are un job.