| Poseidon69 a întrebat:

Salut.
Aseară ma uitam la omul asta bogat "Robert Kyiosaki".
Și el zice ca oameni bogați nu plătesc taxe.
"Look, this man Jeff Bezoz or Donald Trump, they pay 0 taxe"
Îmi poate explica și mie cineva cum fac oameni ăștia super bogați?
Mie cineva mi-a zis ca, cunosc legile foarte bine și reușesc sa fenteze statul.
Dar vreau mai multe informații despre cum reușesc.

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Eexmplu. Dacă sponsorizezi cultura, de exemplu o o orchestră simfonică sau un muzeu, ți se reduce mult impozitul pe venit. Sunt și la ei state americane mai sărace unde dacă îți inregistrezi sediul firmei și plătești impozitul în acel stat, el este foarte mic. Uite state sunt fără impozit pe venit.
Alaska, Florida, Nevada, South Dakota, Texas, Washington, și Wyoming. Îți înregistrezi domiciliul stabil în ele, îți cumperi o casă acolo, unde să îți înregistrezi domiciliul, și tu locuiești efectiv în alt stat. Astfel la circa financiară, IRS, ești acolo, unde nu sunt taxe.
Mai poți pune firma într-un holding și în el există o modalitate legală de a transfera fondurile dintr-o firmă în alta, pentru produse și servicii, astfel încât profitul final impozitabil să fie mai mic. Plătești TVA-ul ( la ei VAT) pe o tranzacție, dar banii rămân tot la tine, că ești în holding, dar profitul impozabil rămâne mai mic. Investițiile nu sunt impozitate dacă se fac în anumite sectoare. Se declară un salar mic, dar firma dacă ești mare boss îți pune la dispoziție o locuință de serviciu de 5 milioane și un jet personal să circuli în lume. Aceste facilități nu sunt beneficii menționate pe statul de plată, nu sunt venit cash impozabil, deci nu sunt impozabile. Altfel, declarația lui este exagerată. Și marile corporații și marii bogătași plătesc impozite, dar fiindcă folosesc porțițe legale, ele sunt mult mai mici în raport cu profiturile reale.

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"cunosc legile foarte bine și reușesc sa fenteze statul.
Dar vreau mai multe informații "

lăsând la o parte interesul tău (?!) de reținut că ăia NU știu legile, știu alții pentru ei că-i plătesc să știe!

"Look, this man Jeff Bezoz or Donald Trump, they pay 0 taxe" - afirmatie de rahat (stii cum se mai citește...)

| mihai69 a răspuns:

Dacă vrei astfel de informații, te costă. Vreo 10 mil. US$.

| Wr3nch a răspuns:

Doar nu crezi ca cunosc ei legilelaughing Platesc o armata de consilieri financiari, avocati si economisti care ghideaza firma si propun metode care maximizeaza profitul si minimizeaza costurilelaughing Primul pas e sa fabrici in China, unde scapi cu salarii penibile cum face Apple. Platesti un muncitor care lucreaza 12 ore pe zi cu 1 sau 2 dolari= maxim 60 de dolari pe luna. Multiplica asta cu cateva mii si deja salvezi milioane in taxe si salarii normale care ar fi platite altundeva.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Posibil sa subvenționeze OEG-uri sau firme care sunt prevăzute de Lege, si astfel sa fie scutiți de taxe. La noi doar o parte mica din taxe (2℅) este prevazut in Lege ca se poate transfera altor institutii ca subvenție.