| User15 a întrebat:

Salut! Băieți, aș avea și eu o întrebare pe care mi-o tot pun de câteva luni bune legat de afaceri şi de bani. In anul 2017 aici la mine în oraş-ul( Oradea) nu erau atâția tineri cu maşini scumpe şi toate astea, ştiu că o să mă luați cu - Da e de la moştenirile strămoşilor toată averea şi blah-blah-blah... să nu îmi spuneți că este din (bitcoin, crypto, dropshhip-ing etc.) deja vomit) tineri care au atins 3 milioane €uro în 6-7 ani serios şi umblă cu Rolexuri de 400k pe mână şi nu (fake-uri) nu sunt invidios sincer! Dar mă miră faptul că la anii lor să producă milioane de euro din dropshhip-ing, crypto, marketing.....etc.
Mai ziceam daca au lucrat în afara teritorului noustru dar nici aşa cred nevermind... că se câştigă bine din crypto trebuie să depui sume mari de 2-3k € pentru a te ține pe o platformă anumită deci sorry no problem de money... DANI MOCANU

11 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Hai sa fim seriosi, ca rolexurile alea sunt fake, masinile la mana a doua sau a 9-a si tot asa, ca nu s-au strans bogatanii romaniei taman la Oradea, un orasel micut si nesemnificativ din tara.

Daca-ti vine sa vomiti, de ce nu te muti la tara, intr-un sat mic in varf de deal ori munte, unde nu mai vezi si auzi nimci care sa te faca sa vomoti?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Câți or fi din astea cu Rolex uri de 400k? 2?

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Care e intrebarea de fapt?
Sa raspundem la general, ce face fiecare in particular?

Opulenta poate fi simulata relativ usor. Masinile de lux pot fi inchiriate pe termen lung sau cumparate in leasing pe termen lung, apoi schimbate prin buy back. Asta bineinteles ca tot implina niste mii de euro pe luna.

Referitor la ocupatie, de obicei este vorba despre ceva ilegal, cum ar fi implicarea in traficul cu droguri, proxenetismul sau traficul de influenta/deturnarea de bani publici.

Tot circul asta cu crypto si alte afaceri "din nimic" este doar pentru ochii fraierilor, la fel ca si discursurile motivationale. In realitate sunt alte lucruri in spate, iar bogatii astia traiesc in mare parte din datorii si ilegalitati.

| johnnny123 a răspuns:

Știi tu atât de mulți tineri din Oradea are au făcut 3 milioane de euro în 6-7 ani? Le-ai văzut conturile, sau cum?

| User15 explică (pentru johnnny123):

Da! Nu vorbesc aiurea despre aşa ceva... logic

| Cinic a răspuns:

Succesul unui barbat este asigurat de :
* sanatate fizica si mentala
* aspect fizic si inaltime
* mostenire financiara de la parinti
* poziție geografica ( una este sa fii inteligent in Vaslui si alta este sa fii inteligent in los angeles)
* cerc social ( poti sa fii sarac lipit dar daca te invarti intr-un cerc de oameni bogati poti sa aflii informatii si informatia se transforma in actiune iar actiunea se transforma in bani.
Cel mai probabil un cumul de factori exteriori au facut acei baieti sa aiba succes sau poate doar mimeaza succesul. Ceasul poate sa fie fake si masina sa fie luata in rate pe 20 de ani. Sau pur si simplu fac bani ilegal.

| MountainRiver a răspuns:

Sorry pentru ce o să spun acum, dar mai întâi, te rog, pune-ți la punct gramatica limbii române, apoi poți să te gândești și la îmbogățire.

Acum, ca să dezbat, eu una sunt sceptică să cred că cineva chiar ajunge la acele sume din niște monezi virtuale și toate nebuniile astea care au apărut acum, dar fără un fundament în spate. Ce vreau să spun e că și dacă ar fi investit în acele nebunii, tot bogații, băștinași bogați ajung să mai adauge un plus cu scoaterea acelor venituri din online. Adică mi-e greu să cred că un nea Gigel și o lady Gigi cu minim pe economie ajung ei la sumele alea, ce le spui tu aici, doar investind 100 de lei. Mi-e greu să cred.

Deci eu una sunt sceptică. Și dacă te referi la oamenii din pătura de jos (asta adică dacă știi tu sigur, ai conviețuit printre ei și i-ai văzut înainte de îmbogățire, că erau praf și pulbere și după îmbogățire, acum, îi vezi ce spui tu pe aici. Altfel nici nu are rost întrebarea și nu-i văd rostul, că nu știi deci cine au fost oamenii ăia înainte, ci tu vezi doar acum, niște orădeni avuți, care-și etalează avuțiile prin oraș). Deci dacă te referi la oamenii din pătura de jos că au fost săraci morți și acum de-odată-i vezi strălucind, parcă așa apărut ca pasărea Pheonix, din nimic, acolo e clar că nu au fost căi curate.

Și sincer, dacă vrei să rămâi cu conștiința ok, la finalul vieții și de ce nu, chiar să ai un somn mai lin, nu în puf și aur ci doar în strictul necesar și permițându-ți și o mică plăcere din când în când (că fiecare are plăcerea lui : călătoritul, un hobby, o activitate, cumpărături din când în când, investit în ceva ce ți place în lumea asta, mâncare bună, un alcool bun, o mică plăcere bună din când în când, un animal de companie, niște jocuri bune, un device bun) e foarte ok și e tot ce ai nevoie în viața asta, dar mai mult chiar nici nu ar trebui să te intereseze, evident doar dacă nu ăsta e scopul tău în viață și vrei mai mult de la viață dar și de la tine.

Iar când spun de la tine, mă refer la o muncă draconică, deoarece e o mare înșelătorie să crezi că cripto nu știu ce și investiția online în Google te face ca și fondatorul Google sau pionerul într-un domeniu. Nope, e doar pură înșelătorie, exact ca marea mascaradă a păcănelelor, unde ți se inoculează ideea că poți obține bani doar stând pe un scaun și apăsând pe un buton si nefăcând nimic altceva, deși aici poți intra în polemici, că până și acolo faci ceva, în primul rând având un alt job sau furând, ca să ai bani să "investești" în păcănele.

Deci mai gândește-te când observi avuțiilor concetățenilor tăi orădeni, mai ales dacă nu le știi istoricul. Iar dacă-l știi, știi cum au făcut de fapt banii în oricare din caz. Dacă au fost oameni de vază și în trecut sau aveau potențial și l-au atins intr-un final și au ajuns acolo unde spui tu, dar pe căi legale și morale, bune, unde au făcut chiar ceva pentru societate, au ajuns poate medici buni, avocați buni, antreprenori de excepție sau da au moștenit ceva, ce ai zis tu, că nu vrei să auzi, dar nu e vorba doar de o moștenire babană ci tot de capacitățile lor în cele din urmă. Că degeaba au primit o mare sumă de bani, dacă ei apoi au băgat banii ăia în păcănele, la fel cum o firma preluată de la bunici sau părinți, dar condusă ulterior fără cap, duce la faliment în cele din urmă.

| Cinic a răspuns (pentru MountainRiver):

Gramatica te face sa scrii corect doar.
Aspectul fizic iti aduce " dragoste"
Inteligenta iti aduce oportunitati
Puterea genereaza frica si frica generaza supunere, iar supunerea genereaza productivitate si admiratie. Personal mi-ar place sa fiu frumos si ignorant pentru ca asta este definitia fericirii.

| MountainRiver a răspuns (pentru Cinic):

Și până la un punct sunt de acord cu gramatica, știu mulți analfabeți, dar antreprenori de succes, de altfel psihologic vorbind, e și o mică lege, că cei prea dotați la mansardă nu mai sunt și așa de buni pe alte skilluri (cum ar fi fix cele ale unui bun atreprenor) la fel și invers, un bun atreprenor (deci care deține calități precum ambiția, manipularea pozitivă, bune skilluri de negociator, chiar o doză de carismă și psihopatie) nu va mai fi și tobă de carte, ci doar un bun atreprenor. Dar se spune și că "cunoașterea" înseamnă putere, așa că...
Iar uneori și faptul că știi să te exprimi bine, corect și poți înțelege legiile gramaticii, îți poate arăta un gram, că poți face și altele și că poate ești inteligent. Adică oricum ar fi, mi-e greu să cred că un bun, dar bun antreprenor, care și-a pus și business-ul singur pe picioare, nu are cunoștințe basic despre gramatică și chiar o mică cultură generală.

Ba o să vă surprindă, dar uneori tocmai de aceea unii care au început cu dreptul acel business, ajung de la prea multă putere prinsă pe mânecă, să facă în cele din urmă mânării, de la delapidări, coruperi și de aici e doar un pas mic la alte multe atrocități, doar pentru a-și salva pielea și firma. Mult mai greu va ajunge un om cu o oarece cultură și educație, chiar antreprenor fiind la a face atrocități și sincer, înainte de a porni pe un drum mai rapid sau mai lacom, va calcula de 2 ori înainte să pornească pe acel drum. Plus că uneori cunoștințele extra ori chiar vastitatea din spectrul cunoașterii, va face un om să vadă că în viață are mai multe alternative, atât sănătoase, cât și mai nocive de a merge prin viață și poate alege mai chibzuit din mai multe alternative.
Iar dacă ar fi să spun și ceea ce spun toți azi, că "frumusețea" vinde sau deschide porți. Ce să vezi... și gramatica deschide porți, deoarece un antreprenor care știe să vorbească cu potențialii lui clienți și colaboratori, furnizori și de ce nu, chiar pe limba lor i se va deschide mult mai repede uși. Deci azi consider că, un atreprenor bun va fi capabil să învețe mai multe limbi. Bilingvitatea denotă puterea de multitasking a unei persoane, și toate astea va da bine în fața clienților lui, va atrage clienți mai rapid. Una e să zâmbești gol în fața unor străini și ca tot ce dorești să exprimi să o faci prin secretara sau un interpret ori robot și cu totul alta este ca la zâmbetul ăla să adaugi și speech, cu tot ce reprezintă el, aparat fonetic, comunicare paraverbală, nonverbală și limbaj, care va face să unească mai rapid interlocutorii și să se creeze chiar o minimă conexiune mai profundă.
Deci ia uite câte poate face gramatica.
Nu neg că și frumusețea atrage și oricum a fost un standard din vechi timpuri, deci un chip frumos, armonios va atrage întotdeauna followeri, dar aici lucrurile sunt mai subiective, depinde ce așteptări are fiecare de la frumusețe. Dintre toate calitățile existente, frumusețea este cea mai subiectivă și cea mai greu de prins la modul absolut. Pentru că frumusețea este și ea împărțită pe paliere, deoarece omul are mai multe (chip, trup, membre, păr, ochi, buze, gură, nas, piele, unghii etc.) paliere. Deci te întreb, ce înseamnă de fapt frumusețea?! Poți să o pui într-o categorie anume?
Eu una, țin să cred că frumusețea este cea mai abstractă noțiune. Depinde de privitor cel mai mult, ce vede, ce vrea să vadă, ce-i transmite modelul x sau y. Adică ce vreau să spun, e că frumusețea e și subiectivă și abstractă la fel ca și noțiunile de bine/rău, ce pentru mine e frumos (ca aspect, ca formă, ca mărime, ca chip, ca om) poate pentru tine e urât și invers. Deci de aceea tot am scris pe aici pe TPU, când am auzit de oameni care se plâng că ar fi urâți, că nu are rost să se vadă așa, deoarece nu văd rostul, când știi exact că frumusețea este subiectivă și abstractă. Adică omul ăla, care chiar se consideră urât, chiar de altcineva să fie invidiat ori considerat frumos, să-i placă.
Ca spre exemplu, eu, deși majoritatea femeilor vor bărbați adevărați, cică, masculini și care să le protejeze, chiar cu chip mai masculin, mie, una nu-mi place și mi se pare nașpa. O dată, pentru că am fost agresată în copilărie de acești tipi macho și am dezvoltat repulsie față de masculinitatea machiștilor ăstora, astfel deci nu voi căuta niciodată un tip cu chip prea masculin sau mai fioros și prin fioros, nu mă refer doar la aspect ci și la comportament. Ci mereu voi căuta doar bărbați ai dracului de sensibili, cu care voi putea vorbi despre orice, calmi și care nu doresc să-și "afirme" masculinitatea, la fel cum nici adrenalina sau testosteronul, deoarece mi-ar fi chiar frică de un astfel de specimen și nu aș dori să împart casa și viața cu un om de genul. La fel cum și la chip și corp aș dori un bărbat mai firav, brunet, nu blond, cu ochii albaștri sau verzi (deoarece îl caut pe tata constant) mai feminin chiar, deși eu chiar sunt cu kilograme în plus, deci ai spune că ar trebui să caut un bărbat pe măsura mea, corpolent, gras, dar recunosc că eu caut chiar opusul meu, doar ca să simt că am ales un bărbat mai firav, care nu mi-ar putea face nimic și astfel pot fi eu în control.
Deși recunosc că mi plac și bărbații ca mine grași sau pufoși, dar clar la fel, chipul să arate doar foarte feminin cu cap rotund și pufos. Acestea sunt criteriile mele de a mă uita la un bărbat în primul rând. Și deci, alte femei, ar spune că sunt chiar fraieră că aș alege drept bărbat, un firav sau un așa numit "papă-lapte", dar eu știu sigur că fix aceste calități, în concepția mea și viziunea mea înseamnă frumusețea la un bărbat.

Deci totul pare relativ de frumusețe, plus că, fără să ne dăm seama, dar noi chiar căutăm pe mama și pe tata în așa zisele noastre "standarde de frumusețe" ale potențialilor parteneri.

| Cinic a răspuns (pentru MountainRiver):

Foarte bine argumentat raspunsul tau, dar si foarte " disneyland "! Spui chestii care se bazeaza pe logica si bun simț, insa din pacate nu se bazeaza si pe starea de fapt sau pe realitatea bruta. Frumusetea este subiectiva in ceea ce priveste barbatii, sunt perfect de acord. La unii le plac slabanoagele, la altii le plac alea super fit, la altii le plac obezele ( intr-un nr mic, ce este drept) la altii le plac mom tipe, inclusiv mie.adica tipele care au cateva kg in plus, un pic la burtica, un pic pe solduri si cu un pic de falci. De ce imi place asa?! Nu stiu! Doar imi placea! Desigur nu este nici pe departe un factor determinant, dar voiam sa iti demonstrez subiectivismul barbatilor. La femei este standard! Pretty boy, inalt si lean. Desigur exista variabile, cunosc femei ft frumoase cu barbati mediocrii sau chiar sub mediocrii. Dar astea sunt relativ rare pe langa cele care vor doar beauriful men tipe. Nu am statistici, dar aproximez ca este 85 % / 15. Si despre self made sau ca cineva si-a innceput propria afacere, este doar un mit. Mai intai verifica din fe familie provine si din ce mediu social provine. Exemplu: elon musk - din familie bogata, bil gates- din familie bogata. Chiar si un super self made cum ar fi 50 cent, nu ajungea asa de sus daca nh il avea pe dre si pe eminem in aceiasi achipa. Gangster pe bune?! Da! Talent?! 5/10. Storytaller 9/10. Productie 10/10. Beaturi facute de dre 10/10. Distributie de material si publicitate 10/10 ( jimmy evene) cred ca i-am pocit numele. Dar ce vreau sa iti demonstrez, este ca un cumul de factori pozitivi determina succesul, nu munca sau talentul. Vezi cazul jeremy meeks! Omul a stat peste 10 ani in inchisoare pentru jaf armat, violenta domestica, furt si spargeri, doar ca sa fie eliberat de donatiile a mii de femei doar pentru ca este frumos si " cute". Mai mult de atat, a si semnat cu o casa de moda, si ca si cum nu ar fi de ajuns si-a parasit nevasta care la sustinut la greu pentru a se insura cu o milionara ( nu este o gluma, just tipe jwremy meeks). A facut totul gresit, doar pentru a fij recompensat toatal de femei. Just " work harder bro".

| MountainRiver a răspuns (pentru Cinic):

Crede-mă, exemple de genul, cunosc și eu, doar cercetez toate cazurile cu criminali celebri, iar Ted Bundy și Ramirez au fost 2 bunăciuni (și când îmi permit să spun asta, chiar și mie mi se par frumoși în concepția mea, la Bundy e simplu, e leit tata, poate asta o să șocheze dar da, tata dă a Bundy, un tip mediu la înălțime brunet, creț cu ochii albaștri, cu chip rotunjor, la Ramirez pur și simplu că avea trăsături de asiatic și eu ador asiaticii, dar spre exemplu faptul că avea fața lunguiață nu-mi mai plăcea așa de mult și deci mi se părea și destul de masculin deși și feminin, deoarece trebuie să recunoaștem, asiaticii sunt destul de feminini, așa, la față). Deci da și eu am atracție pentru aceste 2 specimene cum au avut și juma de femei americance, care veneau în prima linie la procesele acestor stimabili, chipurile "să-i susțină" însă nu înseamnă că dacă am o atracție pentru stimabilii m-aș și vedea lângă stimabilii, deși și eu am daddy issuse, clar, ceva ce aveau și stimabilele domnițe din primul front, altfel nu-mi explic de ce ai venera un psihopat?!
Și nu, nu este Disnayland este pur și simplu psihologie. Orice ați spune, noi chiar și într-un chip, chiar și într-un set de comportamente pe care le căutăm la potențialii noștri parteneri șed mama și tata, mai ales oamenii care avem mommy/daddy issuse.
Și evident că și ce spui tu, e tot psihologie, nu neg, am spus clar că frumusețea atrage, dar evident tot o frumusețe oarecum subiectivă, doar că aș spune că orice e armonios per total la o persoană (atât de parte femeiască, cât și bărbătească) ne atrage, ne face să ne simțim bine în preajma acelei persoane și privind acea persoană.
Dar dacă observi bine, aceste 2 legi psihologice par cam polare, așadar cam care e adevărul? Adevărul e că noi căutăm astfel frumosul de pe tiparele părinților noștri. Deci tot la subiectivism ajungi. Orice ai spune.

Cât de ce spui tu ca standard, e un standard pur și simplu impus de societate, dar nu și că noi toți de pe mapamond îl căutăm musai sau că doar dacă e tiparul ăla vom alege un partener. Acum evident depinde și de omul în cauza.
Dar tot mi-e greu să cred că femeile caută mai mult frumusețea exterioară la bărbați. Eu una cred total invers, voi bărbații sunteți mai axați pe treaba asta deoarece e exact cum spunea un tip pe aici, pe care sincer nu prea suport, nu pe el, dar concepțiile lui, în care el susține că atracție fizică = iubire și atât. Ei bine, nu sunt de această părere, dar țin să cred că da, la bărbați e mai pregnant acest criteriu pentru a se indrăgosti, de altfel am eu și o teorie a mea, că de fapt, da, întradevăr, bărbații nu se îndrăgostesc ci cel mult atașază și în timp devin dependenți de acea relație și acea femeie, dar nu se îndrăgostesc, așa cum o facem noi, cu fluturași în stomac, cu aspirații de a întemeia o familie (nu spun că ei nu-și doresc poate copii, dar ei văd pe copii ca pe extensia lor, noi îi vedem ca pe niște creaturi vulnerabile și trebuie cu orice preț să-i protejăm, altfel spus, bărbatul vede familia mai mult ca pe o proprietate a lor, ceva ce au obținut, ceva ce dețin, noi asociem familia cu iubirea) cu jurăminte și chestii silly femeiești și scenarii femeiești. Așa că, da, pot spune că la bărbați e mai mult doar ideea de atracție fizică și nu și de iubire, pe când la noi e mai mult de iubire și sacrificiu. Așa văd eu, una, lucrurile.

Cât de afaceri și afaceriști, nu mai doresc să argumentez nimic deaorece ceea ce i-am spus domnișorului/domnului/domnișoarei/doamnei din întrebare aia gândesc. Deși nu spun că ceea ce spui tu, spui greșit, din contră ai dreptate, averile mari se fac uneori cu alte resurse umane, dar și aici e tot psihologie. În realitate omul e ființă socială deci singur nu va supraviețui, nu va evolua, iar ce spui tu, e doar un exemplu clar că omul are nevoie de alți oameni în jur pentru a fi perfect, mai puternic, mai mare, că singur nu poate ajunge la versiunea lui cea mai bună. Deși recunosc că asta nu-mi place să recunosc, deoarece eu m-am împotrivit mereu acestei teorii, eu fiind o persoană introvertită și solitară și să aflu ori să accept această teorie, e ca și când îmi accept propria moarte. Deci nu prea-mi place o teorie care-mi spune că pot muri din cauza felului meu de a fi. Dar da, când ceva sau cineva are dreptate, mai devreme sau mai târziu va trebui să accept și să-i dau dreptate.

Întrebări similare