anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, cat ma costa amenda de la o ambulanta? Vreau sa zic ca aseara m-am oprit si am sunat la ambulanta pentru un om cazut la pamant, si am asteptat 10 minute si nu a venit, si am plecat. Apoi am fost telefonat si mi s-a spus ca ambulanta nu a gasit pacientu, si ca voi primi citatie la domiciliu. Ce inseamna asta, amenda? Si daca da cat e aceasta amenda? Sunt din Iasi.

19 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform OUG 34/2008 amenda este de la 500 lei la 1.000 lei, citez:
"ART.32.(1) Constituie contravenţii urmãtoarele fapte şi se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
a) apelarea abuzivã a numãrului unic pentru apeluri de urgenţã 112, cu amendã de la 500 lei la 1.000 lei;
b) alertarea falsã a agenţiilor specializate de intervenţie, cu amendã de la 500 lei la 1.000 lei;" Numai bine!

| anonim_4396 explică (pentru Ioandelasal):

Esti chiar un expert!

| Ioandelasal a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu are legatura cu asta, dar sunt jurist.

| anonim_4396 explică (pentru Ioandelasal):

Inteleg...

| VadTot a răspuns:

Acum scuza ma ca te intreb raspunzi doar daca vrei.Dar de ce ai plecat? si acel om cazut la pamant l ai lasat singur? Cred ca mai puteai astepta 10minute daca tot ai sunat doar stiai cum vin de obicei salvarile Dupa ce moare omul"laughing Dar nu de ras scuzecrying(((

| Vladuthz a răspuns (pentru VadTot):

Nu, acel om se ridicase si plecase, si eu n-am incercat sa-l opresc pentru ca deja ma manjisem de sange pe maini de la el si aveam rani deschise.

| VadTot a răspuns (pentru Vladuthz):

Trebuia sa suni din nou si sa i spui ca plecase si sa numai vina! Data Viitoare sa fi mai atent si totul se invata din Greseli!

Eu habar n-aveam ca pot primi citatie, daca stiam asta faceam. Oricum totusi pot sa le explic?

| VadTot a răspuns (pentru Vladuthz):

Cati ani ai? Le ai povestit parintilor tai?

Am 18 ani, si da am facut-o.

| Seby90 a răspuns:

Dar daca nu ai abonament, sa iti ia datele de la curierul mobil, si esti pe cartela, practic, cum te gasesc ei? Pentru ca nu le dai altceva in afara de adresa unde sa vina si nu au altceva decat numarul tau de telefon. so?

| ovidiu8msn a răspuns (pentru Seby90):

Ceea ce spui tu se intampla doar in filme, ficior. Daca te suna cineva necunoscut si spune sa mergi intr-un anumit loc sa il ajuti tu te duci? Atunci cand suni la o ambulanta ti se iau datele.

| Seby90 a răspuns (pentru ovidiu8msn):

Am sunat de 2 ori si nu mi-au luat datele. O data pentru mine si o data pentru o vecina.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pei nu iti fa grij. O sa iti trimite prin posta un plic, si trebuie sa le explici atathappy

| Vladuthz a răspuns:

Si daca le explic ca n-am stiut ca trebuie sa stau, si ca ma grabeam si nu puteam vor intelege?

| MCRgurl a răspuns (pentru Vladuthz):

Pai nu stiu, depinde ce fel de oameni sunt.

| Ioandelasal a răspuns (pentru Vladuthz):

Poti sa incerci, n-ai ce pierde, desi sunt sceptic in privinta rezultatului.

| alealexuta a răspuns:

Conform OUG 34/2008 amenda este de la 500 lei la 1.000 lei, citez:
"ART.32.(1) Constituie contravenţii urmãtoarele fapte şi se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
a) apelarea abuzivã a numãrului unic pentru apeluri de urgenţã 112, cu amendã de la 500 lei la 1.000 lei;
b) alertarea falsã a agenţiilor specializate de intervenţie, cu amendã de la 500 lei la 1.000 lei;"happy

| OSimplaFata29 a răspuns:

Cand iti vine o citatie depinde daca iti da amenda... oricum poti sa le explici situatia si poate o sa inteleaga de ce ai plecat...