| costinvlad49 a întrebat:

Cati bani as face dacă o sa ma fac web Developer sau game Developer(Vreau sa învăț limbajele de programare). Adică fără sa ma angajez, de la mine de acasă eu sa creez site uri pentru cei ce doresc asta. Și ce taxe se plătesc. Nu vreau sa fac firma.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai atatea incoerente in intrebarile tale.

Prima data, castigi in functie de cat de bun esti si daca vrei pe cont propriu in functie de cat de productiv si cat de bine poti si stii sa te promovezi.

Poti sa prinzi 1 site la 3 luni si sa faci 200euro sau poti dezvolta aplicatii web seruoase si sa faci 3000euro pe luna. Cam asta e viata de freelancer.

| Ineys a răspuns:

Depinde de cat te platesc clientii tai.

Ceea ce vrei tu sa faci se numeste freelancing si functioneaza pe principiul urmator:
Tu ca freelancer te prezinti si spui ce stii sa faci, eventual prezinti si un portofoliu cu lucrarile tale ca sa iei ochii clientilor si sa-i atragi la tine. Daca ai noroc si cineva apeleaza la tine, pentru inceput va trebui sa te targuiesti pentru pret. El iti cere sa-i faci un site Web, sa zicem un blog. Tu te gandesti, in functie de nivelul tau actual, in functie de timpul pe care-l petreci lucrand la site, si in functie de cat de multumit este ( sau crezi tu ca o sa fie clientu ) stabilesti un pret impreuna cu acesta. Sa zicem 50 de euro, 100.
Primesti banii, faci site-ul si ai incheiat. Procesul se repeta cu alt client, etc.
Dupa ce capeti ceva experienta in domeniu si esti mai cunoscut, o sa-ti creasca si numarul de cereri/solicitari si poti sa-ti cresti si tu pretul. Nu mai iei 50/100 de euro, iei 150, etc.

Despre plata, depinde cum te intelegi cu clientul. Poate sa-ti transfere banii pe card, sa te plateasca prin paypal, paysafe, chiar depinde, de suma in principal. Proiecte mici 10-20-30 de euro se pot platii prin paysafe fara prea mare bataie de cap.

Daca te inscrii pe un site de freelancing e posibil sa mai platesti anumite taxe site-ului pentru ca te folosesti de el pentru a face rost de clienti sau mai stiu eu ce.

| Bratu_Andrew_2000 a răspuns:

Daca nu te faci firma, nu ai taxe de platit insa nu stiu cat de legal este. Acum, cati bani faci depinde de ce reclama iti faci. Recomand sa iti pui anunturi pe rețelele de socializare.

Exista un site chemat Upwork pentru developerii ca tine. Acolo pentru un site, se plătește cu 10 până la 50 de dolari pe ora, conform google.

Baftă!
happy

| costinvlad49 explică (pentru Bratu_Andrew_2000):

Nu vreau sa muncesc pentru altii.

| Bratu_Andrew_2000 a răspuns (pentru costinvlad49):

Si atunci? Pentru ce sa faci site-uri? Cum vrei sa fi plătit daca nu le faci pentru cineva?