In ambele cazuri profitul (dividendele) se imparte in mod egal, impartirea se face in functie de capitalul investit. Pentru munca depusa se plateste un salariu sau indemnizatie, dupa caz, cel care nu munceste nu va primi salariul/ indemnizatia.
1) In fc de partile sociale stabilite la inceput, asa e legea. Daca fiecare partener detine 1/2 din numarul de actiuni/parti sociale, profitul se imparte obligatoriu la 2 (indiferent cine munceste mai mult)
2) Idem ca in cazul 1. Doar ca in cazul asta, a III-a persoana nu mai are putere de decizie in firma si s-ar putea ca cei doi sa scoata altfel profitu si sa ramana 0 dividende de luat. Depinde foarte mult cine detine functia de Administrator, ala e Dumniezo.
Sa scoata alfel profitul? cum
Salarii nesimtite, cumparat masini, case, etc.
Sa zicem ca firma face anual un profit care se invarte in jurul sumei de 240 milioane. Daca cei doi isi pun cate 10 milioane pe luna salariu de persoana (zece milioane cu tot cu taxe si CAS deci brut) nu mai ramane niciun leu la impartirea dividendelor, ca nu mai are cum. Si mai sunt zeci de alte metode dar nu le spun, fiindca o sa zica astia ca va invat la mizerii.
Da., mersi inteligenta metoda. Daca nu te superi imi poti trimite si celelalte metode pe eu_hozze@yahoo.com
A, si inca ceva :
Dividendele se impart in functie de partile sociale detinute, in niciun caz in functie de capitalul social investit. Sunt nenumarate cazuri cand unu vine cu banii si celalalt cu munca si impart firma in parti sociale distribuite in mod egal...