| Sk_Alex_1995 a întrebat:

De ceva vreme îmi topesc neuronii sa îmi deschid o afacere, afacere care sa prospere bine, după luni de gândire am găsit o variantă destul de profitabila și convenabilă, ideea mea a apărut într un hipermarket gândindu-mă ce vin sa aleg mi a picat fisa! Doar ca problema este una simpla, nu știu de unde sa încep, și m am gândit sa ascult și sfaturile unor cunoscători. Vreau sa îmi deschid o firma de import, un depozit mai exact de spirtoase și vinuri doar ca nu știu de unde sa încep și as avea câteva întrebări la care nu sunt sigur ca știu răspunsurile:
1. Ce gen de firma sa înființez, care este diferenta intre dealer si importator
2.Ce conditii tb sa ofer/cer firmei producatoare pt a deveni importator exclusiv in Romania
3. daca e suficient, dpdv legal, un e-magazin (pt inceput), astfel incat investitia sa nu implice achizitionarea/inchirierea unui spatiu,
4. care este modalitatea de a aborda reteaua comerciala de gen, pentru a deveni intermediar intre firma producatoare si vanzatori,
5. cum sa ma "protejez", astfel incat eventualii vanzatori sa nu poata achizitiona produsele decat prin firma noastra, deci, o data ce si-au format clientela sa nu mearga direct la firma producatoare.

Va mulțumesc și aștept răspunsurile Dumneavoastră.
Stima!

6 răspunsuri:
| StefanKogut a răspuns:

Un overview: Produsele care contin alcool sunt supuse taxarii speciale: accizarii, cu un procent specific categoriei din care face parte acel produs. De aici pleaca totul in privinta afacerilor cu alcool, in orice forma ar fi acesta prezentat.

Acum sa-ti raspund la intrebari:
Importatorul este un agent economic care importa bunuri in vederea comercializarii lor pe o piata determinata de regula administrativ. Deci importatorul cumpara bunurile, le transporta, le introduce in tara printr-un punct vamal, plateste taxele vamale si pe cele speciale (acciza), plateste TVA ul aferent valorii de achizitie a bunurilor precum si alte taxe administrative si devine proprietar legal al bunurilor importate pe care le poate comercializa apoi dupa cum doreste. Un dealer este un comerciant intern, care cumpara de la un importator sau producator si care, de regula, garanteaza acestuia un volum minim de vanzari in schimbul obtinerii exclusivitatii de distributie intr-o anumita regiune.

Orice forma de asociere legala pe teritoriul Romaniei, merge.

2. Asta depinde de ce tip de bunuri are acel producator si de negocierea bilaterala dintre voi. Este posibil ca aceasta negociere nici sa nu fie posibila.

3. Un site poate cel mult face publica oferta ta, nu poate tine lazile cu bauturi, asa ca de un spatiu oricum ai nevoie. cat de mare si cum sa fie organizat depinde pentru ce fel de tip de distributie optezi.

4. Asta tine de bucataria afacerii. Personal nu am lucrat niciodata in astfel de afaceri, iar probabil cine a lucrat nu ti-ar spune deloc, sau te-ar trimite dupa cai verzi pe pereti.

5. Asta se face prin contracte beton si prin seriozitate, munca, acumulare de influenta in piata, rezultate, etc astfel incat producatorului respectiv pur si simplu sa nu-i convina sa-si strice relatiile cu tine.

In incheiere am o intrebare: Tu chiar crezi ca ce-i lipseste societatii romanesti e inca niste bautura? nu sunt destule pe piata si nu sunt destui betivi? sa stii ca sunt o gramada de alte bunuri si servicii care lipsesc cu desavarsire de pe piata si asupra carora ti-ai putea apleca atentia si creativitatea... si sa nu mai vorbim ca ai fi ferit si de imaginea unuia care face bani din ciroza altora.

| Sk_Alex_1995 explică (pentru StefanKogut):

Sunt destui oameni in societatea romaneasca, care stiu sa consume alcoolul in cantitati moderate si doar la anumite evenimente (vorbim de persoana fizica)
Cat despre comercializarea alcoolului pe piata, daca nu o fac eu o vor face altii, pentru ca pe piata din Romania, asa cum cu totii am vazut pe la televizor se consuma alcool in cantitati industriale, si asa cum am mentionat si in descrierea mea, duc lipsa de creativitate, daca dumneavoastra imi puteti oferi o idee, un plan, o harta mai buna de urmat, va rog sfatuiti-ma, de asta am apelat la oameni "calificati" in asemenea probleme. Stima!

| Sk_Alex_1995 explică:

Totuși, mai aștept răspunsuri.

| Dismally a răspuns:

Se poate sa devii unic importator in Romania la anumite sortimente de bauturi, dar intrebarea este: iti prmiti? Stii cam cati bani ti-ar trebui pentru asta? happy Pentru infiintarea firmei vorbeste cu un jurist/avocat, iti va spune exact ce si cum trebuie sa faci.

| Sk_Alex_1995 explică:

Cheltuielile nu intra în discuție, am consultat și un analist și s a estimat suma de 10 000 euro ( de început) voi începe cu patru paletizat din sortimente diverse, nu ma arunc înainte sa investesc în ceva ce nu se vinde, sunt câteva brand-uri care sunt absolut sigur ca vor avea succes privind comercializarea, ele fiind achiziționate la preț de producător sunt foarte convenabile și fata de importarea dar și de comercializare.

| Ady00000 a răspuns:

Investitie prea mare, riscuri si taxe prea multe! Dar incearca, n-ai nimic de pierdut! Bafta!winking