Salut! Nu conteaza de cand e emisa cartea de identitate, aceasta dovedeste ca tu ai 18 ani. Lasand asta la o parte, eu nu mi-as lua telefon la abonament (daca e vorba de cele scumpe; poate si daca sunt alea mai ieftine) din cauza ca platesti prea mult.
Ideal ar fi sa muncesti si sa iti faci un card care accepta rate fara dobanda (BT, Raifessen, BRD, Credit Europe, ING, etc., si ti-l iei asa in rate. Operatorii de telefonie baga preturi mari, si te "leaga" 2 ani...
Plus, pretul de la operator (fie el Vodafone, Orange, etc.) e unul, si daca cauti pe eMAG, cel.ro, altex, etc etc, o sa vezi ca e mult mai mic.
Ce am facut eu, mi-am luat in rate fara dobanda telefon la pret ok, si abonament la DIGI ( ca e 5e nelimitat, fara mesaje-dar nu trimit mesaje; si acelea sunt 3-4 bani.)
Bafta!
Buletinul îl poți schimba chiar și cu un an mai înainte de a expira.
Certificatul de naștere nu te ajută decât la schimbarea cărții de identitate. Comerciantul în cauză are nevoie de o carte de identitate care să nu fie expirată.
Indicat ar fi să nu faci abonament, cu cât perioada de abonament e mai mare cu atât vei plăti mai mult, dar dacă vrei neapărat să faci, încercă pe o perioadă mai scurtă de timp, vei plăti mai mult, dar într-un final ieși mai ieftin. Pe eMAG de exemplu, poți cumpără un produs în rate cu dobândă sau în rate fără dobândă. Bineînțeles la cele fără dobândă trebuie să ai Card eMAG sau un card de cumpărături( BRD, UniCredit, Raiffeisen, BCR, Garanti Bank, Alpha Bank, Optimo Card, Card Avantaj, Star Card). Dacă vrei în rate cu dobândă, vei face un împrumut la o anumită bancă, o să primești acel formular, trebuie semnat (asta e în mare, mi se pare că îți trebuie și adeverință de venit ). Dacă nu poți face tu abonament, încercă să rogi unul dintre părinți, poate te ajută. Încercă să eviți operatorii de telefonie mobilă și magazinele Flanco( Flanco mereu are prețuri mari). Poți încerca pe eMAG și Altex ( Altex are prețuri mici față de Flanco). Cel mai bine ar fi să te interesezi la secțiunea de despre a site-urilor cu privire la modalitățile de plată. Mult succes!
E normal sa iti doresti un telefon (poate chiar flagship), dar nu merita sa faci abonament pentru asa ceva.Am un prieten care si-a luat ultimul model de iphone acum un an el avand salariul de 1700 lei / luna si a spus ca s-a bucurat 2 luni de el dupa ii venea sa isi bage... in el la cati bani trebuie sa dea pe luna timp de 2 ani.