| andrei47 a întrebat:

Salut, de exemplu as vrea sa aduc un mustang care l-am gasit im Miami cu 9000 de dolari, motorulk dupa ce ajung aici vreau sa il chimb oricum cu unul de bmw euro 3 (m-am gandit). ai putea sa ma ajuti sa imi dau seama cat ar costa sa il aduc in constanta? vama a spu cineva ca ma costa 30 % dar din ce? pretul masini sau ce?, iar dupa ce ajung cu ea in costanta vin acasa in Baia Mare si ii schimb motorul si dupa aceea o inmatriculez, am mai citit pe internet tot felul despre transport si am calcuta ca : pretul masini 9000 euro, transportul 2000 euro, inmatriculare, taxa de poluare si primul an de impozit impreuna sunt cam 5-6000 euro, motorul si mecanicul 700 euro (maxim, poate mai putin) deci totalul ar veni de maxim 20000 euro, am ratat cumva ceva? vama nu am notat-o, nu am nici o idee cat costa.

Răspuns Câştigător
| Dany008 a răspuns:

Mai lent frate asta nu ii asa de usor cum crezi tu ai de umblat pana iti faci bataturi la picioare
1 cumperi masina (acte pe numele tau totul la zi )
2 sa rezolvi cumva transportul (eu crez ca tu ar trebui sa mergi in miami sa pui masina pe vapor sau avion si aici in Romania tu sa o preiei)si aici totul platit ca nimic nu ii pe gratis
3 nu ii asa de usor sa schimbi un motor si nuinteleg de ce vrei unul euro 3 ca pe ala platesti taxa mai mare mai bine unul euro4 sau 5 ii mai scump dar pe viitor se merita mai bine si cred ca daca lasi motorul original si o inmatriculez o pune la masini de epoca si nu platesti taxa depoluare sau de inmatriculare nu mai stiu dar esti scutit de careva dintre ele
4 poate pui in el motorul de bmw si aia de la r.a.r. nu o mai inmatriculeaza ca din pacate nu poti numa asa sa faci modificari de capul tau la o maisna mai ales cand vine vorba de motor

3 răspunsuri:
| Dany008 a răspuns:

Eu zic ca daca vrei sa stii sigur ceva inregistreazate aici http://www.4tuning.ro/ si sunt multi care se pricep la chestiile astea si sunt la zi cu legislatia pune acolo intrebarea asta si sigur vei primi un raspun sigur, bafta
sau frate uita siteul asta sunt masini din europa
deja am selectat mustang uite pe aici nu ii ceva pe gustul si buzunarul tau http://cautare.mobile.ro/......stang.html

daca cumperi un msutan vreau sa il vad si eu sunt din Satu Mare Bafta frate!

| andrei47 explică (pentru Dany008):

Mersi mult, chiar mi-ai luat o piatra de pe inima cu chestia aia de masini de epoca, eu vroiam sa bag in el un motor mai nou sa scap de capacitatea cilindrica de 4700 si sa ajung pe la 2000, aici pe TPU m-i s-a spus ca pot schimba motorul si mi s-a dat asta de bmw ca exemplu, pai oricum ma duc personal sa cumpar masina i vin cu ea pe vapor sau avion, care va fi mai ieftin, eram speriat ca i-am calculat taxa de poluare 40 si ceva de mii de euro, oricum eu nu vreau orice mustang vreau Boss 302 din 69-70, este singurul model care imi place, vreau sa te intreb ceva, am doar 17 ani si o sa imi cumpar aceasta masina peste vreo 5 ani poate mai mult, stiu ca taxa inmatriculare o faci doar o data, impozitul este anual dar taxa de poaluare cum e? anual sau doar o data? Multumesc, chiar m-i-ai dat de gandit cu treaba aia de masini de epoca poate m-iar bagao acolo daca are vechime de 30 de ani.

| Dany008 a răspuns (pentru andrei47):

Taca depoluare odata o platesti, iar impozitul anual

Insa articolul 8 este destul de clar si se refera la masinile care nu platesc aceasta taxa. Taxa Auto nu se plateste la masinile incadrate in categoria vehiculelor istorice, definite conform prevederilor legale in vigoare. Adica daca cei de la RAR si cei de la Retromobil considera ca masina ta este istorica, nu platesti nicio taxa, fie ca e masina inscrisa sau nu in Romania. si eu zic ca mustanguldin 69-70 ii istoric
frate eu iti urez mare bafta, si daca nu o sa platesti taxa auto si inmatriculare si atunci o sa ai mare bataie de cap cand vei cumpara piese noi la masina sau cand vei merge sa alimentez pentru ca un mustang consuma la greu
si eu aveam planuri de genul dar m-am razgandit si cred ca si tu te vei razgandi
sa te uite peste acel linc ca poate gasesti un mustang pe aproape undeva in europa
dar sa fi atent ca taxele se mai schimbawinking