Ai prieten care a depasit limita de sedere, adica? Poti sta in Germania si ani de zile, nu scrie nicaeri ca ai vreo limita ceva.RO este un UE ca urmare poti merge si sa stai cat vrei pe teritoriu UE, poti sa stai si 10 ani.
Referitor la bani, la vama, la eroport daca foloseste avionul, nu sa il controleze nimeni, dar ca idee ai voie sa detii la tine fara sa iti ia nimeni nimic pana in 10 mii de euro dolari.
Daca ai 10 mii sau peste trebuie sa declari, asa spune legea.
Chiar daca nu te controleaza aia in buzunare, ar putea totusi sa vada banii cand scaneaza bagazu ala de mana, ori cand te scaneaza pe tine daca au aia aparat din ala care scaneza tot corpu.
Deci ca sa nu pierzi nimic ar trebuie sa ai sub 10 mii.Prietenul tau daca are 4 mii poate merge linistit, nu trebuie sa declare nimic, nu trebuie sa deschida subiectul de bani nici daca este intrebat.
De deportat nu il deporteaza nimeni ca nu are pentru ce.
El nu a spus ce; prieten are, ori de unde este. Dupa cum sa exprimat ar fi local de pe aici.
Daca e din afara UE atunci o sa-i puna aia interdictie, altceva nu au cei face, iar de bani nu se atinge nimeni, are voie sa iasa cu pana la 10 mii in buzunar fara sa declare absolut nimic.Asta e tot.
Ba da, limita de ședere este de maxim 90 zile într-o perioadă de șase luni. Că de obicei nu te verifică nici Dracu' dacă ai depășit această limită e și asta adevărat.
Serios? Eu cred ca nu stii despre ce vorbesti.Ro este membra UE poti sa stai cat vrei in orice tara. Daca tu stii altceva, o fi, eu nu am auzit pe nimeni, ori la cineva de 90 de zile.Nu are rost sa de luam cu astea, eu vorbesc de romani care staua colo, tu probabil vorbesti de oameni care nu-s cetateni din una din tarile UE.Aia da aia nu au voie nici 90 de zile, ma refer fara viza.
Https://evpvn.ro/docs/informatii-interes-public/ghidul-cetateanului.pdf
Daca tu crezi ca s-a schimbat ceva din ghid, spune-mi precis ce si pe ce te bazezi.
Eu ma bazez pe romanii care locuiesc in UE,tu vii cu povesti eu vorbesc de membrii din familia mea,deci frate,sora, au fost la munca, au stat ani de zile acolo, legal, deci absolut legal cu acte la munca.
Am inca o sora deja a luat si cetatenia italiana, sta acolo de peste 15 ani, pe asta ma bazez nu pe povesti ce arati tu.Am un frate acolo tot la fel sta de vreo 10 ani, a facut si un copil acolo.
Despre ce vraja marii vorbesti tu? Un cetetean al oricarei tari membra UE se poate duce in oricare tara membra si poate sta acolo cat vrea.
Eu nu stiu tu despre ce vorbesti cu 90 de zile.Ai vazut tu romani care au veit acasa si aia iau luat la rost ca au stat ani de zile in Italia, Germania, etc?
Eu nu am vazut, daca tu ai vazut o fi ca tine.
Deci eu despre asta vorbesc. Orice roman are drept de sedere si de munca in oricare stat membru UE, asta am spus. Daca tu spui ca poti sta doara 90 de zile e bun,e c a tine,retine doara ce vrei tu,eu stiu ce se intampla real nu povesti ce arati tu.
Acu ma uitai asa am rasfoit doara este exact ce am zis eu,stai cat vrei, atebtie asta fara sa ai cumva vreun act de rezidenta, deci nici nu-ti trebuie sa ai acolo o adresa
Ia mai citeste odata. Apoi tu nu te duci in alta tara sa ceri la aia sa te tina, aia acolo asta spune, tu trebuie sa te intretii singur, sa nu ceri statului respectiv asistenta ca asa vrei tu sa freci luleaua.
Stii vorba aia? Multi citesc putini pricepi? E cazu sa mai si intelegi ce citesti.
Numa bine
Ceea ce ignori e ca si pentru un spaniol care vrea sa stea in Franta ca turist, tot 90 zile sunt. In practica asta nu se verifica, deoarece procedura este costisitoare si nu merita efortul.
Spaniolul este membru UE poate sa stea in franta cat vrea,fara,poate sa il si controleze careva,nu il poate da afara din Franta,doara daca a facut ceva rau.
Deci legea spune exact ce am zis si eu, stai cat vrei, atat timp cat te intretii singur si nu te duci la guvernul acelei tari sa le ceri lor sa te tina.
Asta e din legea ce tu ai aratato mai sus.
Cand citesti ceva analizeaza, in general aia ce scriu legi nu le fac simple, asa mura in gura, niciodata nu am inteles de ce folosesc ei un vocabular mai elevat sa zic asa.
Is 2 cauze,ori sa nu pricepa multi ori sa arate ca aia ce au scris is suepriori,ori amandoua din astea.
Eu is pe principiu,trebuie sa te spui ca majoritatea,doara asa pricepe aia carora te adresezi,ca pana la urma pentru aia scrii,deci scrie f simplu si clar
Nu fac apropori la tine,ori sa zic ca nu ai inteles,uneori nici aia ce se pricep nu inteleg asa de usor anumite texte de legi trebuie sa rumege si apoi sa zica.
Daca ai vazut te duci la avocat, ala iti explica, ori la notar si ala iti traduce ca la nimeni, esti roman, dai lege in limba romana, dar o pricep doara unia din ei trebuie sa ai si traducator
Vorbeste prostia din tine. Si nici macar nu poti cita o sursa care zice ca tine. Eu am spus pe ce ma bazez. Tu te bazezi pe "vise, maica, vise".