| Vlad89NN a întrebat:

Salut, despre fondurile europene nerambursabile am o intrebare.
ati reusit careva din voi ce sunteti pe site sa le primiti si folositi?
raspundeti doar daca sunteti in cunostinta de cauza, merci
(ma intereseaza in special ca ce sume ati putut primi si in cat timp)

1 răspuns:
| valentino52 a răspuns:

Maxim 10 000 euro poti primi daca ai pana in 35 de ani si e prima ta afacere. Eu acum mi-am deschis o afacere dar am renuntat la fonduri pentru ca suma nu era prea mare si dura in jur de 3 luni si trebuia sa reinvestesc 50% din profit, sa asigur 2, 3 angajati cu carte de munca pentru cel putin 3 ani de zile si nu mai zic ca probabil as fi avut o multime de controale. Investitia mea se ridica la 7000 euro si ei mi-ar fi dat 3500 si mai puneam eu 3500. Doar ca in general trebuie sa ceri bunuri fixe cele care depasesc 1800 ron fara tva adica daca ai o cofetarie nu le ceri bani pentru linguri sau alte chestii minore care totusi adunate inseamna o suma destul de mare.ficare produs care il vei procura jumate din bani europeni va trebui "aprobat" inainte de a fi cumparat adica va trebui sa prezinti 3 oferte din locuri diferite ale aceluiasi produs si va trebui sa alegi varianta mai ieftina. in cazul meu mare parte din investitie era gresie faianta, acte, usa, pereti falsi, bransarea la curent, apa, transformarea in spatiu comercial si asa care costau vreo 4000. daca spatiul in care vei avea activitate nu este propietatea firmei si este doar inchiriat nu iti vor oferi acesti bani. trebuie sa fie locatia ta si sa faci contract vanzare cumparare ca spatiul sa devina propietatea firmei sa poti investi in amenajari.