Citesti cu atentie si inchei contract legal cu propietarul sau agentia, cerand chitante la absolut tot ce platesti: garantie, chirie, apa, gaze, curent, intertinere samd.
Sunt contracte tip care sunt in favoarea amandorura, atat propietar cat si chirias, semnand acel contract amandoi, in dublu exemplar, ca sa ramaneti fiecare cu cate un exemplar.
Nu uita sa faceti un proces verbal in prezenta propietarului prin care sa mentionati cum arata fiecare camera, daca podeaua este curata, peretii fara gauri si fara mizerie, mobila fara rupturi, sparturi, fisuri, geamuri curate, perdele bine intretinute, jaluzele sau draperii, masini de spalat vase sau rufe, aragaz, covoare cate bucati din fiecare, poze facute in fiecare camera in parte samd.
La bai si bucaterie se iau poze la chiuvete, wc, baie, si cam tot ce se poate sparge sau strica, ca si pe acel proces verbal semnati amandoi (propietarul si chiriasul) ca la terminarea chiriei sa nu te acuze de nimic.
Te întâlnești cu proprietarul și faceți un contract pe care ceri sa îl înregistreze la ANAF. Majoritatea vor refuza că sa nu plătească taxe, dar asta e calea legală.
Contractul ar fi bine să conțină și o anexă cu bunurile și starea acestora din apartament.
anonim_4396 întreabă: