| 1davidd1 a întrebat:

Salut! Este cineva care a vandut recent ceva pe eBay? Stiu ca este o taxa pentru a lua awb-ul (shipping label) pe care o plateste vanzatorul. Cat costa acea taxa? Este pret fix sau difera de la comanda la comanda?

1 răspuns:
| relian a răspuns:

Vinzatorul plateste urmatoarele taxe:
1- TVA
2-Taxa pentru eBay
3-Taxa catre PayPal daca vinzi prin ei.
Doua taxe, sigur, obligatoriu le plateste vinzatorul.Cumparatorul plateste doar TVA atit.

Toate taxele is calculate fctie de valoarea produsului vindut.
Taxa pentru label nu-ti ia nimeni, e doara o eticheta virtuala, tu o printezi, apoi o lipesti pe pachet si trimiti.

Vinzatorul mai poate plati si shipping c atre posta cu care trimite, asta daca a postat acel produs cu free shipping, caz in care vinzatorul plateste si trimisu.

Daca nu pui free shipping, atunci trimisu este suportat de cumparator, dar tot vinzatorul plateste la posta, iar banii ii recupereaza de la tine prin adaugarea la pretu produsului banii astia pentru shipping.

Vinzi un produs care costa 10 lei ok? Daca nu spui free shipping, cumparatorul plateste 10 lei plus shipping vinzatorului. Bine si plus TVA, bani care is opriti de eBay si varsati catre bugetul statului.

valoarea taxelor is cele afisate sau stiute. Exemplu eBay spune taxa 2 %, PayPal la fel 1, 5% taxa, pentru cel care vinde. Bine eu am zis asa un exemplu, nu stiu exact cit este taxa, dar undeva pe acolo 1.5 la 2% din valoarea produsului.

TVA este ala care il pune guvernu, nu stiu cit o fi la tine in RO.

Tu stiind astea ca vinzator, faci pretul produsului ce il vinzi, sa nu iesi in paguba laughing dar nici cum fac unia pe eBai baga niste preturi deti cad plombele mai mari ca la magazine.