anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut. Este posibil să deschid un SRL, pe care să mă angajez și să îmi plătesc contribuții din alte linii de venit, chiar dacă respectiva societate nu are cifră de afaceri și nu produce nimic?

Răspuns Câştigător
| DjSannan a răspuns:

În România, este posibil să deschideți o societate cu răspundere limitată (SRL) și să vă angajați în calitate de asociat, indiferent dacă societatea are cifra de afaceri sau nu. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de faptul că, dacă alegeți să vă angajați în calitate de asociat, trebuie să plătiți contribuții sociale și impozit pe venitul obținut din această sursă.

În cazul în care societatea nu are cifra de afaceri și nu produce nimic, este posibil să plătiți contribuții sociale și impozit pe venitul obținut din alte surse, cum ar fi salariul sau alte venituri. În acest caz, trebuie să vă înregistrați ca platitor de impozit pe venit la organele fiscale competente și să depuneți declarațiile fiscale la termen.

Este important să rețineți că, în cazul în care aveți mai multe surse de venit, trebuie să le declarați toate pentru a putea plăti impozitul datorat și a evita problemele fiscale. Este recomandat să consultați un contabil sau un avocat pentru a vă asigura că îndepliniți toate obligațiile fiscale în mod corect

2 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Cu alte cuvinte ai surse de venit ascunse si vrei sa le maschezi printr-un SRL, nu ai fi singurul care face asta in Romania, de fapt sunt proxeneti, hoti, parlamentari, militieni (politistii adevarati nu fac fapte de acestea), sereisti etc care fac evaziune si mascare de bani chiar prin astfel de SRL-uri.
In schimb unii dintre ei au expereienta si spate in astfel de practici si nu pot fi prinsi cu nimic.
Dar de putut se poate!
Cu mai multe detalii nu pot sa te ajut, nu detin SRL si nici nu imi voi deschide vreodata.
Insa mult succes.

| Frank51 a răspuns:

Dacă tu ești administratorul, tu poți alimenta capitalul când vrei, și cu câți bani vrei, cu condiția să dovedești proveniența lor.