Dorel ti-a facut o "lucrare" pe masura lui.
Pentru a rezolva problema, trebuie refacuta tencuiala (daca este peste caramida /piatra /BCA) sau dat jos glet-ul de pe placa de beton (dupa caz), dupa care refacut ca lumea totul! Altfel risti sa tot repari si tot va cadea (ca la Mesterul Manole).
Pentru o astfel de lucrare trebuie sa calculezi la cca. 20-30 euro/mp (material + manopera) + cheltuieli la schela, inaltime, finisaje, transport etc.
Daca doar decorativa se cojeste, iar stratul de dedesubt e OK, nu are rost sa mai tragi adeziv peste acel strat. Doar daca cade si acela la spaclu sau are crapaturi, dar in acest caz trebuie si el dat jos. Daca e OK, trebuie spalat foarte bine, amorsat, si apoi poate fi trasa decorativa din nou.
Eu am patit asa la o lucrare, cu faianta veche ce trebuia sa o dau jos pentru a pune una noua. Un intreg perete se desprinsese de suport, statea faianta doar in chitul de rosturi prinsa unele placi de altele, la o singura lovitura de ciocan a cazut jumatate de perete, si mi-a fost teama ca peretele (beton) era bolnav (in rest faianta nu avusese nici o problema), sunt unii care orice ai face nu se prinde nimic de ei, si atunci ori il demolezi si il refaci, ori recurgi la anumite artificii (un exemplu e rigipsul), dar nu a fost, l-am spalat cu atentie, amorsat cu grija, si am pus noua faianta. Dupa zece ani, pentru ca facusem unei prietene a sotiei, am avut ocazia sa vad cum e faianta, si de curiozitate l-am testat, stiind ce a fost, si inca era OK, la bataie cu degetele inca se auzea acel sunet de plin, nu de gol cum e cand se desprinde de perete.
La cit te duc costurile? 40-50 lei pe mp, daca e sa tragi doar decorativa, in care intra si pregatirea peretelui (spalat si amorsat) daca situatia e insa mai complicata, si in plus sa vrei sa faci cum vrei tu, cu plasa, adeziv, si apoi tinci (care mai apoi tot vor cadea impreuna cu decorativa, daca suportul nu e pregatit cum trebuie, noi zugravii avem o vorba - ai peretele asa cum ti-l pregatesti, daca nu il pregatesti cu grija, se duce totul de ripa), poti ajunge cu costurile la ce a spus Bula.