Eu îți cer 100lei cu promisiunea că îți dau 110.
Apoi ii cer lui Mihai 100lei cu aceeași promisiune. Din banii de la Mihai îți dau ție înapoi, lui Mihai îi dau din banii de la Florin și Costel samd. Și tu și Mihai și Florin o să fiți fericiți că ați primit banii și o să îmi faceți reclama, doar că de la un punct eu nu mai dau banii înapoi nimănui și tot strâng până când brusc dispar din peisaj.
Se face reclama buna, se promit castiguri bune la toti, apoi se incepe colectarea banilor de la cat mai multi fraieri. O parte din banii colectati se dau catorva norocosi care sa fie dati ca exemplu. Cea mai mare parte a banilor intra in buzunarul organizatorilor. Bani pentru a da la toti nu exista, pentru ca schema piramidala presupune luarea banilor de la mai multi pentru a-i da unuia singur. Jocul se blocheaza, majoritatea celor care au intrat in joc nu mai primesc nimic, banii dati de ei sunt considerati pierduti, iar organizatorii pleaca cu majoritatea banilor lasandu-i pe toti fraierii fara bani.
Exemplu:
Se incearca ascunderea mecanismului piramidal. Se invoca investitii inteligente cu randament ridicat, cresterea valorii in timp si asa mai departe. Se promit castiguri mari intr-un timp relativ scurt. Se face reclama intens, se recompenseaza cativa care sa fie dati ca exemplu, se colecteaza bani de la cat mai multi fraieri, apoi jocul se termina si toti banii stransi merg la organizatori, iar majoritatea naivilor raman fara bani.
Destul de simplu se iau niste bani de la niste investitori, apoi niste bani de la alti investitori, se platesc, cu profit primii investitori, asta v-a atrage alti investitori, se platesc primele doua niveluri de investitori cu profit mare, asta v-a duce la stirea ca esti o firma cu profit ridicat, o tona de investitori vor veni sa iti dea bani si apoi fugi cu toti banii
Mai gaseste 5 oameni dornici sa afle raspunsul si o sa iti explic.