Magazinul online presupune, conform legii, sa fie operat o persoana juridica: Firma (S.R.L., S.R.L.-D, S-A, etc.), Persoana fizica autorizata sau intreprindere Individuala. Daca firma pe care o detii este platitoare de TVA, vei plati TVA(iti va explica persoana care tine contabilitatea firmei!).
Bunuri primite de catre persoane particulare ca urmare a comenzilor facute prin Internet, corespondenta, telefon sau telechat, a caror valoare globala nu depaseste 10 EUR/trimitere sunt scutite de la plata taxelor vamale si a TVA.
Se platesc taxe vamale daca valoarea globala a bunurilor depaseste 150 EUR.
Se plateste TVA pentru bunurile a caror valoare globala depaseste 10 EUR pentru comenzile facute prin Internet, corespondenta, telefon sau telechat, si 45 EUR in cazul bunurilor fara caracter comercial (cadouri) intre persoane fizice.
Limite TVA si Taxe Vamale la Import China:
0-10 Eu nu platesti nimic;
10, 01-150Eu platesti TVA functie de cum este la noi produsul (zero, 9 sau 20 la suta);
150, 01 in sus TVA+taxe vamale din tariful vamal comun si taxa vamala forfetara de 2, 5%.
Taxa vamala din tariful vamal comun: http://www.numeris.com.ro/nomenclator/nomenclator%20vamal%20combinat.pdf
Ai avut, de fapt, doua intrebari.
Daca ai magazin iti vine pretul produsului pe factura cu TVA-ul lor. La ala adaugi, taxele vamale, profitul tau si abia apoi TVA-ul local.
Exemple:
-un produs cu 9 Eu, 19% adaos comercial, si 20% TVA (TVA-ul se pune pentru ca la revanzare este obligatoriu. Numai cand il folosesti pentru tine nu se pune)= 12, 85 Eu;
Daca cumperi un produs la care ai si TVA platit in vama sau si taxe vamale, le adaugi si pe acestea.