| Eusitu12 a întrebat:

Locuiesc in Anglia, am muncit 2 saptamani printr o agentie de munca la o firma. Din motive personale m ai dat afara ca cica nu stiu bine engleza si ca nu ma inteleg cu ei...ok. La agentia aceasta salariul se da in fiecare vineri decalat, iar eu nu am cont bancar, ci trebuia sa ma duc sa mi iau un cec bancar de la ei direct in mana, i am sunat si mi au spus ca deja mi l au trimis prin posta ..acasa in vinerea aceea. Au trecut 4 zile lucratoare si nimic, dar problema e ca ieri a venit un DHL de curierat si mi-a batut la usa cu un plic il vazusem de pe geam, dar cand sa apuc sa ies, a plecat. Astazi m-am dus la DHL din oras sa intreb, ei mi au spus ca trebuie sa am un cod de urmarire pentru a vedea daca am ceva pe numele meu, eu nu am nici un cod doarece cei de la agentia mea nu mi au precizat prin ce mi au trimis cecul Bancar adica prin dhl sau prin posta lor englezeasca, si am sunat din nou astazi si mi au spus ca ajunge in 5 zile prin posta, astazi e a4a zi oricum am fost si la posta sa verific daca am ceva pe numele meu pe ziua de astazi si nimic, iar acum am ramas nelamurit cu dhl pentru ca au venit acasa i am vazut pe geam cu ceva un plic in mana si cand sa ies au plecat dar n au lasat o instiintare nimic, plus ca nici agentia nu mi-a precizat prin ce s-a trimis cecul, au spus ca ajunge prin posta doar atat in 5 zile ..au trecut 4, vad maine daca imi ajunge ceva, cu toate ca stiu ca in maxim 3 zile trebuia sa am plicul. astept raspunsuri...

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Si noi cu te-am putea ajuta?
Ca nu putem infleunta nici sosirea plicului, nici decizia alora sa-ti trimita cecul mai repede.
In plus, posta normala poate veni in 5-7 zile lucratoare. DHL-ul daca era pentru tine, iti lasa intiintare la usa, dar cum nu au facut-o, nu poti stii cu siguranta ca-i trimis de ei.
Sincer, nu prea cred ca au trimis un cec cu DHL-ul, ca-i foarte-foarte scump iar posta nromala, costa mai nimic.
In plus, un cec este o bucata de hartie, care nu se poate incasa decat de persoana inscrisa pe cec, deci, nu ai ce face daca-l gasesti.
in orice caz, nu cum poti stii cu ce serviciu postal vine, trebuie sa astepti, poate ajunge si in 3-4 zile lucratoare, daca-i trimis cu posta normala. Nu uita, daca ei au dat salariile vineri si au scris si cec-ul tot atunci, l-au pus la posta abia lunisi de atucni trebuie sa numeri zilele.

Ar trebuii totusi sa te preocupi sa-ti faci cont bancar, pentru ca nu poti inca a un cec nicaieri, daca nu ai cont bancar. Nu-ti da nimeni cash pe el!

| suntsuper a răspuns:

Fa-ti cont bancar. cecul o sa vina mai mult ca sigur, mai asteapta o zi.
fa-ti cont bancar, mai alez ca in Anglia o sa aduni ceva bani si doar nu vei sta cu ei in casa(banuiesc ca stai si la comun, in chirie). si cu cecul sa stii ca ti se trage ceva procent din salar, chiar destul de mult, deci sa faci neaparat card, acolo iti vor intra banii pe card si vei strange si mai multi.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Tu acum unde esti in Romania? Sau in Anglia? Esti fată sau baiat? Ce varsta ai? Daca sti bine limba engleza daca esti in Anglia te duci la poștă si vorbesti cu ei, sau suni la firma DHL ca au numar de telefon si ei te au in baza de date si intrebi.