Depinde de diferenta si de numarul incasarilor.
Calculatorul "greseste" eventual la rorunjirea zecimilor de bani (miimi de lei), ceea ce este suma relativ mica intr-o tura (chiar sub 5 lei, la o caserie din magazin mare, tip supermarket: Kaufland, Lidl, etc.).
Daca sunt diferente mai mari, acestia pot proveni de la tastarea gresita a sumelor (din acest motiv se folosesc scanerele de cod de bara) sau de la numararea cash-ului (la incasare sau plata restului).
La numararea banilor trebuie sa fii foarte atent, fiindca bancnotele se pot lipi intre ele!
Sunt putini clientii seriosi si cinstiti, care se intorc la casa, daca primesc bani mai multi. De obicei se intorc doar daca primesc bani mai putini, ne-tinand cont ca, casierului va fi imputata lipsa.
Din acest motiv, la casieriile mari se ia in calcul si o marja de compensare a banilor lipsa, la care se apeleaza dupa caz.
Din aceste motive, trebuie sa ai mare grija la numararea banilor, iar daca costati o lipsa, rebuie sa anunti IMEDIAT casierul sef sau seful de tura!
Mai degrabă s-a încasat ceva greșit, sau ai dat un rest greșit. La chestii atât de simple, de aritmetica practic, softurile nu prea gresesc.
Ai dat m ai mult rest, eu de la 12 am lucrat la mini-magazinul lui bunelmiu sa cumpar m ai multi rami pentru cs 1.6 dar era invers eu uitam sa dau tot restul 50 de bani sau 1 leu tot il bagam in buzunar de ceva scoteam si katana
Ce treabă are katana?
Cand lucrezi intr-un magazin/restaurant depinde ce are patronul katana/pistol in caz de infractiune
Esti imatur. Nu asa se rezolva problemele de acest gen.
Depinde fiecare om are principiile lui
Cu hotii astia ca tine in ziua de azi nu e asa simplu vad ca ai 40+ani si spui ca nu asa se rezolva, ai lucrat doar in Fabrica
Pana vine politia la un bar
Magazin restaurant deja oamenii fac prapad
Bine la noi e jocuri de copii sa vezi prin Uk vestul salbatic
In uk pana si pe stadioane se duc cu cutitele # Fortza liverpool
Atunci rezolva cum stii tu si ai sa lucrezi in pușcărie.
Vestul salbatic in UK? Hai ca esti tare!
De acord. Dar principiile unora nu duc la nimic bun.
Si vor realiza asta mult prea tarziu.
andreiscripcaru întreabă: