| muzikhous3 a întrebat:

M-a sunat o firma de recrutare in legatura cu un job in vanzari(la care primesc si un procent din vanzari ) si vor sa-mi faca contract PFA (persoana fizica autorizata).Am citit ceva pe internet dar nu am inteles exact cu ce se mananca si vreau sa stiu mai multe detalii ca sa pot discuta in cunostinta de cauza cu angajatorul. Mersi!
P.S: Imi trebuie contract PFA sa poata sa-mi impoziteze bonusul?

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

PFA inseamna practic ca tu devii o mica firma care ofera servicii. Vei avea stampila si le vei taia facturi pentru banii incasati.

Avantajul lor este ca ei iti dau direct banii si tu singur trebuie sa iti platesti la stat taxele si impozitele

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bonusurile se dau in general daca atingi targeturile. Ca PFA esti singur raspunzator de tinerea contabilitatii, platii impozitelor si la Casa de Asigurari de Sanatate, ITM, Somaj, etc. Bonusurile sunt incluse pelanga comisioane la venituri si iarasi platesti impozite. Doar daca-ti da bonusurile sub forma de Bonuri de masa sau cadou sunt scutite de impozite. Apoi este bine sa ceri o asigurare de sanatate si una stomatologica.

| BigG a răspuns:

Ei vreau sa scape mai ieftin si te pun pe tine sa iti platesti impozitul de venit. Manevra ieftina, iti iau ochii cu bonusuri si te fac pe la spate.