| Agho a întrebat:

Salut. Ma gândeam sa iau pe nume casa bunicii mele ca mai apoi sa stau acolo dupa ce moare ea. Dar "problema," sta cam asa, bunica mea nu vrea sa o lase pe numele meu decât cu condiția sa aibă drept de ședere un fiu de al ei acolo (are el o anexa complet separata de restul casei, nu m-ar încurca ca e acolo, doar ca nu ar mai avea drept de circulație peste tot. logic), problema e ca fiul asta al ei, are o datorie imensa la banca neachitata și nu are nici serviciu nimic. Dacă iau eu casa pe nume dar în actele notariale apare ca el are drept de ședere acolo, are cum sa îmi ia banca casa din cauza lui? Chiar nu as vrea sa am surprize

Răspuns Câştigător
| Zuzu1991 a răspuns:

Drept de sedere nu inseamna drept de proprietate... nici pe departe
iar dreptul de sedere poti sa il invalidezi, daca iti gasesti un avocat bun

oricum bunica ta trebuie sa faca ACUM act de vanzare cumparare, imi pare rau ca iti spun daca nu stiai, dar in rrrominica un testament nu valoreaza nici cat hartia pe care e scris, iar ala fiind fiu, poate sa atace binemercic si sa obtina toata casa, daca vrea (lucru destul de rautacios daca dupa aia banca ii va lua casa)

| Agho explică (pentru Zuzu1991):

Pai la act de vânzare cumpărare ma gândeam. Nici eu nu prea aveam încredere în clasicul testament. Plus ca oricum nu am de gând sa îl arunc în strada. Atâta timp cât trăiește liniștit acolo în anexa lui mica și separata. Sa se bucure bețivul ca are totuși un acoperis deasupra capului. (are 50 de ani și a lucrat 5 ani în toată viata lui)

| Zuzu1991 a răspuns (pentru Agho):

Atunci din ce mananca SI are bani de bautura (ca nu e ieftina)?
mor de curiozitate tongue

| Agho explică (pentru Zuzu1991):

Mai lucrează uneori cu ziua. Plătit în bautură bani și mâncare. Alteori mai plătesc prietenii de pahare. Sincer de multe ori nici eu nu îmi dau seama din ce se îmbată.

4 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Teoretic nu, nu are cum să îți ia banca casa. Totuși un act de vânzare cumpărare realizat prin judecătorie este cel mai sigur. Pentru că cel prin notariat dacă faci, se mai poate ataca și dărâma dar prin judecătorie șansele sunt cam zero.