Intai schimbi banii in Euro, iar cand se adun cateva mii, atunci poti cumpara masina, casa, teren, etc.
Cea mai proasta idee posibilă. Schimbi în euro, pierzi la conversie. Îi ții acolo și ii halește inflația și când ai nevoie de lei mai pierzi odată la conversie.
Da, dar e mult mai stabil (pentru economisire) decat in lei.
Da, exista bursa si ETF urile.
Insa pentru asta trebuie sa studiezi si sa intelegi riscurile.
Am eu la bursă și am și Vanguard ETF. nu știu ce sa zic.
Astea sunt investiții pe termen foarte lung.
Sunt o groază de moduri în care poți investi banii dar niciunul nu îți va aduce un profit considerabil dacă suma nu este îndeajuns de mare.
Singurul mod cât de cât safe ar fi s&p 500, unde in medie pe an ai profit cam 25%.
Da … s-a dus in cap. Mulțumim Trump. Stai că mâine vin taxele vamale …
Sper că ești conștient că piața este dinamică, uneori câștigi alteori pierzi. La s&p 500 singurii ani în care s-a închis pe minus sunt crizele economice, nu cred că e cazul să ne mirăm de ce. Deci trebuie și puțină raționalizare.
Am și eu un ETF de la Vanguard S&P 500. Ei au aprobat subprime-ul și s-au băgat in criza din 2008. Din alea 500 de firme puternice de pe glob, marea majoritate sunt americane. Și tot ei au retrogradat rating-ul de țară al României. Sincer, S&P-ul mi se pare ca face jocuri politice. Am observat in portofoliul meu ca tot firmele românești m-au săltat. Mai sunt și alți indici de urmărit. Oricum, mâine îmi vine dividendul. Sa vedem ce iese.
Alte optiuni sigure nu mai sunt. Adica tu poti sa ii bagi in cripto si alte chestii dar risti sa ramai fara ei
I-ați o garsoniera in București intr-un loc Ok și aproape de metrou. Și cu banii aia plătești rata. Dacă ai și pe cineva in chirie mai pune și el și la un moment dat o sa o achiți și-ți vin banii din chirie. Nu merita nici la banca nici pe bursa. La banca merita sa ții maxim 2 ani. La bursa vezi efect compus după 15 ani(dacă ai noroc și te informezi zilnic din publicații economice dar cine dracu are timp de așa ceva.) succes!